Fonksiyonel Gıdalar ve Klinik Araştırma Laboratuvarının Kurulması

-A +A
PROJE ADI :

Fonksiyonel Gıdalar ve Klinik Araştırma Laboratuvarının Kurulması

DESTEKLEYEN : DPT
SÜRE : 2008-2009
PROJENİN AMAÇLARI :

Bu projenin ana amacı, fonksiyonel gıdalar ve klinik Ar-Ge çalışmalarının yapılabilmesi için bir laboratuvar oluşturmaktır.

Proje kapsamında, fonksiyonel gıdalar ve klinik araştırma laboratuvarının kurulması, yeni fonksiyonel ürünler geliştirilmesi, mevcut besinlerin fonksiyonel bileşenlerinin belirlenmesi, ürünlerin sağlık üzerine olumlu etkilerinin araştırılması ve bu laboratuvarda gerçekleştirilecek olan çalışmaların gıda, sağlık ve ilaç sektörleri ile paylaşılması hedeflenmiştir.

PROJENİN SONUÇLARI :

 Araştırma sonuçlarına göre; hardaliye fonksiyonel bir içecektir. Günlük diyete ek olarak hardaliye tüketiminin bazı antioksidan parametreler üzerindeki olumlu etkisi bulunmaktadır.