Kurum Kültürü ve Politikalar

-A +A

Hedefimiz

Uygulamalı araştırmalar alanında dünyanın önder bilim ve teknoloji merkezleri arasında olmak enstitünün vizyonunu oluşturmaktadır.

Görevimiz

Ulusal kalkınma hedefleri doğrultusunda; gıda sanayinin teknolojik yönden gelişmesine, rekabet gücünün arttırılmasına, dışa bağımlılığın azaltılmasına, gıda güvenliğinin sağlanmasına, beslenme sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacak bilgi, teknoloji ve ürün geliştirmektir.

Kalite Politikamız

Gıda Sanayiinin teknik/teknolojik gelişmesine katkıda bulunmak üzere gıda bilimi ve teknolojisi alanında Araştırma/Geliştirme, test/analiz, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak; doğru, güvenilir hizmetler sunarak beklentilere cevap vermek ve sürekli gelişmeyi sağlamaktır.

Gıda Enstitüsü(GE),

EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi-Şartlar,
EN ISO/IEC 17025 Test ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar,
TS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardı,
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri standartlarının gerekliliğini karşılayacak düzey ve kalitede müşterilerine hizmet vermektedir.
Gıda Enstitüsü laboratuvarları 2002 yılında DAR/DAP kuruluşundan akredite olmuş, 2011 yılından itibaren ise TÜRKAK’dan akreditasyon sertifikası almıştır.