Fonksiyonel Gıdalar Laboratuvarı

-A +A

Fonksiyon ve Kabiliyetler

Bu laboratuvar genel olarak fonksiyonel gıdaların geliştirilmesi ve in vivo ve in vitro testler kullanarak bu gıdaların sağlığa olumlu yönde etki etme ve hastalık riskini azaltma özelliklerinin belirlenmesi üzerinde çalışmaktadır. Bunun dışında laboratuvarımızda gıda ürünlerinin antioksidan aktivitelerinin ve biyoyararlılıklarının belirlenmesi, bitkisel kaynaklı ürünlerden biyoaktif ve fitokimyasal bileşiklerin karakterizasyonu ile ilgili çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Laboratuvarımızda yapılan analizlerden bazıları şunlardır:

  • Toplam fenol
  • Toplam antioksidan aktivite (ORAC)
  • Toplam antosiyanin
  • Kondense taninler
  • Flavanoller (kateşinler)
  • Fenolik asitler