Genel Kimya Laboratuvarı

-A +A

Fonksiyon ve Kabiliyetler

Laboratuar bünyesinde gıdaların sağlık ve beslenme açısından değerlendirilmesi, ürünlerin beslenme beyanlarının bilimsel olarak güvenle yapılabilmesi, gıda kompozisyon verisi üretimi ve şekerli ürünler, meyve-sebze bazlı ürünler ve arı ürünlerine (bal, arı sütü) yönelik ulusal ve uluslararası AR-GE çalışmaları (kalite değişiminin izlenmesi, raf ömrü çalışmaları, taklit-tağşiş belirleme, yeni ürün geliştirme, proses iyileştirme) yürütülmektedir. Araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra gıda sanayine yönelik ürün etiket bilgisi ve kalite kontrol analizlerini de yürütmektedir.

Personelin Kabiliyet / Yetkinlikleri

Laboratuarımız bünyesinde görev yapmakta olan 7 araştırmacı ve 5 araştırma teknisyenimiz özellikle gıda sanayi tarafından üretilen ürünlerin bileşimlerinin belirlenmesi, etiket bilgisi analizleri, beslenme, klinik araştırmalar, gıda sanayine yönelik yeni ürün geliştirme, arı ürünleri, meyve-sebze işleme teknolojileri ve şekerli ürünler teknolojileri konusunda uzmanlaşmıştır.