Laboratuvarlarımız Tarafından Verilen Endüstriyel Hizmetler

-A +A

Numune Miktarları ve Ambalaj

Laboratuvarlarımız TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre uluslararası akreditasyon belgesine sahiptir.

Yapılacak analiz türüne ve sayısına göre gönderilmesi gereken numune miktarları değişmekle birlikte, katı gıda gruplarından en az 1 kg, sıvı gıdalardan en az 1 lt gönderilmesi gerekmektedir. Aynı numunede çok sayıda analiz istendiğinde veya özelliği olan numunelerin gönderilmesi durumunda önceden ilgili laboratuvarlar ile temasa geçilmelidir.

Üniversitelerden yapılan başvurularda numuneler analize hazır (ekstraksiyon/çözme v.b.) halde getirilmelidir.

Analize gönderilen numunelerin ambalajlanmasında dikkat edilmesi gereken konular:

  • Malzemeler orijinal ambalajında veya dökülme, yırtılma, akma riski taşımayan uygun plastik torba, poşet veya cam kavanoz ve şişelerde gönderilmelidir.
  • Ambalaj materyali temiz (hiç kullanılmamış) olmalıdır.
  • Numunelerin ağzı sıkıca kapatılmalı, nem alması önlenmelidir.
  • Işık ve sıcaklıktan etkilenen analizlerin yapılacağı (vitamin analizleri gibi) numunelerin koyu renkli cam kavanoz veya naylon torba içerisinde olması ve yüksek sıcaklığa maruz kalmaması tercih edilmelidir.

Gıda Enstitüsü’ne mikrobiyolojik su analizi yaptırmak için başvurulduğunda dikkat edilecek noktalar:

  • Su numunesi, Enstitümüzden temin edilecek steril kaplara alınmalıdır.
  • Suyun mikrobiyolojik analizi için TÜBİTAK MAM Endüstriyel Hizmetler Birimi’ne bir dilekçe ile başvurulmalıdır.
  • Su numuneleri alındıktan sonra en geç 6 saat içinde Enstitümüze  ulaştırılmalıdır.
  • Kabın üzerinde suyun cinsi (kaynak, depo, şehir şebeke, deniz suyu vb.) ve işlem görüp görmediği (klorlama, filtrasyon vb.) belirtilmelidir.

Numunenin çeşmeden alınması halinde:

  • Su numunesini alacak kişi, önce ellerini sabunla iyice yıkayıp alkollemelidir.
  • Çeşme açıldıktan sonra, su 5-10 dakika kadar akıtılmalıdır.
  • Kabın ağız kısmına kapatılan pamuk veya kapak üst kısmından tutularak açılmalıdır.
  • Kaba su doldurulurken ağzı musluğa değdirilmemeli ve el veya parmaklardan süzülerek akmaması için şişe dip kısmından tutulmalıdır.
  • Kap doldurulduktan sonra hemen ağzı kapatılmalıdır.

Numunenin kuyu veya depolardan alınması halinde:

  • Su numunesini alacak kişi, önce ellerini sabunla iyice yıkayıp alkollemelidir.
  • Steril su kabının dış kısmı bol alkole batırılmış pamukla iyice silinmelidir.
  • Kapak alevin yanında açılıp bekletilmeli veya kapatılmalıdır.
  • Alkole batırılmış olan sicim, kabın boynuna bağlanmalıdır.
  • Kabın ağız kısmı alevden geçirilip, kap numune alınacak kuyu veya depoya daldırılarak doldurulmalıdır.

Numune kapları üzerinde, numunenin ne olduğu, kuruluş ve/veya kişi adı, varsa müşteri numune kodu, numune alma tarihi gibi bilgiler içeren etiket bulunmalıdır. 

Gıda Moleküler Biyoloji Laboratuvarı

G348

Genetik yapısı değiştirilmiş organizmaların (GDO) Real-Time PCR Yöntemi ile kalitatif olarak tespiti*

(ISO 24276, ISO 21569, SureFood GMO screen 35S/NOS kit manuali,

Akreditasyon Kapsamı: tüm gıdalar)

800 TL

G409

Gıda örneklerinde soya katkısı aranması

435 TL

G410

Gıda, yem ve tohum örneklerinde Real Time PCR yöntemi ile GDO tanımlanması

350 TL

G430

Gıda örneklerinde yer fıstığı aranması

430 TL

G423

Jelatin ve kollajende domuz DNA’sı aranması tespiti

 770 TL

G424

Süt ve süt ürünlerinde keçi, inek ve koyun orijin tespiti

  360TL

G449

Gıda örneklerinde nohut/leblebi tozu tespiti

     430 TL

 G531

Bitki Spesifik Soya ve Pamuk Geni Taraması* (ISO21569, ISO24276, SureFood GMO Plant 4plex kiti manueli, Akreditasyon Kapsamı: Gıda,Yem ve Tohum Örnekleri)

     870 TL

 G532

Real-time PCR metodu ile; MON87701, MON87708, MON87789, CV127, DP305423 Soya tipi belirleme analizi*  ( ISO21569, ISO24276, SureFood GMO ID 4plex Soya kiti manueli. Akreditasyon Kapsamı: Gıda,Yem ve Tohum Örnekleri )

     1750 TL

G533

 

Real-time PCR metodu ile; 281-24-236, 3006-210-23, GHB614 Pamuk tipi belirleme analizi*              (ISO21569, ISO24276,Eurofins GMOIdent RT 281-24-236, RT 3006-210-23 ve RT GHB614 Cotton kitlerinin manuelleri. Akreditasyon Kapsamı: Gıda, Yem ve Tohum Örnekleri)              

     1050 TL

G481

Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile yerfıstığı aranması ve miktar analizi metodu

      700 TL

G497

Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile süt proteini aranması ve miktar analizi metodu

 700 TL

G496

Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile soya proteini aranması ve miktar analizi metodu

700 TL

G503

Gıda örneklerinde ELISA yöntemi ile fındık proteini aranması ve miktar tayini* 

700 TL

G513

Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların (GDO) BIOTECON Diagnostics foodproof® Kiti ile*

800 TL

G514

Et ve et ürünlerinde sakatat ve yabancı doku tayini analizi*

1600TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Genel Kimyasal Analiz Laboratuvarları

G1

Nem

  • AOAC 925.10, AOAC 925.09, 926.06- Tahıl ve tahıl ürünleri
  • AOAC 990.20, AOAC.19, AOAC 925.21, AOAC 986.25 Süt ve süt ürünleri
  • AOAC 950.46, AOAC 934.01, AOAC 930.04 - Et ve et ürünleri, balık ve kanatlı et ürünleri, sebzeler, hayvan yemleri
  • AOAC 926.08, AOAC 955.30- Peynirler
  • AOAC 927.05-Süt tozu
  • TS 2134, TS 8444- Baharatlar

45 TL

G2

Nem (AOAC 934.06, 920.149-Kuru meyveler)

60 TL

G3

Kuru madde, suda çözünür (Briks) (TS-4890)

60 TL

G4

Kül

  • AOAC 923.03, AOAC 930.22, AOAC 926.46, AOAC 920.153- Et ve et ürünleri, tahıl ve tahıl ürünleri
  • AOAC 945.46, AOAC 925.21, AOAC 986.25 -Süt ve süt ürünleri
  • AOAC 900.02, AOAC 920.155, AOAC 920.91, AOAC 920.93, AOAC 920.100, AOAC 920.149, - Sebze, meyve, su ürünleri, şekerli ürünler, çay, kahve, et ekstraktı, alkolsüz içecekler
  • AOAC 955.30, AOAC 935.42 -Peynirler

75 TL

G5

Asitte çözünmeyen kül  (AOAC 930.22, TS 1566 ISO 1577, TS 1128 ISO 763, TS ISO 735, TS ISO 5985, TS 2133 ISO 930, TS 5000, TS 2190, TS 2383)

85 TL

G6

Suda çözünen külde alkalilik  (TS 1564, TS 1565, TS 1567)

80 TL

G7

Protein Kjeldahl yöntemi ( AOAC 960.52. Foss Tecator Manuel 2300 AB 2003 AN, Tüm gıdalar)

55 TL

 

Protein Leco, Termal Conductivity Yöntemi (Leco FP-528 Manual)

 

G13

pH (AOAC 981.12,TS 1728 ISO 1842)

    55 TL

G14

Toplam asitlik (AOAC 942.15)

72 TL

G15

Tuz (AOAC 960.29)

72 TL

G16

Toplam şeker ve invert şeker (AOAC 923.09, Tüm gıdalar)

   140 TL

G23

Renk (Hunter Lab (Lab Scan XE))

105 TL

G24

Renk (Minolta CR-300)

115 TL

G25

Su aktivitesi (aw)

85 TL

G26

Viskozite

170 TL

G28

Gıdalarda doku testi (Stable Micro Systems TA.XT plus tekstür analiz cihazı)

150 TL

G458

Jelatinde Bloom Derecesi (ISO 9665:1998)

185 TL

G459

Renk (Tintometre)

85 TL

G460

Bulanıklık (Türbidimetre )

85 TL

G474

Toplam fenol analizi  

190 TL

G475

Toplam flavonoid analizi

190 TL

G476

Toplam antosiyanin analizi 

190 TL

G477

Toplam antioksidan aktivite analizi (DPPH yöntemiyle)

210 TL

G522

Gıda ürünlerine spesifik analizler  

Fiyat talep edilen analiz kapsamına göre belirlenir.

BAL ANALİZLERİ

G17

Şeker bileşenleri  (Sakkaroz, Fruktoz, Glukoz, Maltoz ) (DIN 10758)

310 TL

G141

Diyastaz sayısı (AOAC 958.09- Bal )

170 TL

G461

HPLC yöntemi  hidroksimetil furfural (HMF) Tayini*

(Harmonised Methods of IHC Determination of HMF by HPLC)

205 TL

G143

İletkenlik (Harmonised Methods of International Honey Commission)

65 TL

G144

Prolin  (AOAC 979.20 - Bal)

130 TL

G146

Asitlik (AOAC 962.19- Bal)

75 TL

G147

Nem (AOAC 969.38- Bal)

70 TL

G148

d13C/12C İzotop oranı ve C4 Bitki şekerleri oranı (AOAC 998.12- Bal)

(C13 (bal) ve C13 (protein) okumaları  UME- Organik Kimya Laboratuvarı (G3OK) tarafından yapılmaktadır.)

565 TL

G462

Balda suda çözünmeyen madde tayini (TS 3036)

65 TL

ÇAY / KAHVE ANALİZLERİ

G151

Toplam toz çay miktarı

70 TL

G152

Su ekstraktı (ISO 9768)

100 TL

G153

Kafein (Journal of Food Sciense Vol:48, 745-750, D.05.G153, işletme içi metot-HPLC UV)

195 TL

G154

Çözünebilir kahvede suda çözünürlük (TS 5389)

55 TL

G155

Theaflavin

   195 TL

G156

Thearubigin

195 TL

G157

Toplam renk – renk koyuluğu, parlaklık

200 TL

 

G158

%10’luk HCl’de çözünmeyen kül  (AOAC 930.22, TS 1566 ISO 1577, TS 1128 ISO 763, TS ISO 735,

TS ISO 5985, TS 2133 ISO 930, TS 5000, TS 2190, TS 2383)

80 TL

 

G159

Suda çözünen külde alkalilik  (TS 1564, TS 1565, TS 1567)

80 TL

 

G160

Suda çözünen kül (TS 1565)

80 TL

 

ET VE SU ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ

 

G161

Türlerinin belirlenmesi

  • Çift tırnaklı (dana, koyun)
  • Tek tırnaklı (at, eşek)
  • Domuz *(Fluorion Meat Species Identification QLP 1.0, Akreditasyon kapsamı: et ve et ürünleri),
  • Kanatlı eti (tavuk, hindi) türlerinin Real –Time PCR ile kalitatif belirlenmesi. (Her bir parametre ayrı ücretlendirilmektedir.)

Tür tespitleri DNA aranması yöntemi ile yapılmaktadır.

330 TL

 

G404

Et ve et ürünlerinde hindi DNA oranı tespiti (Real Time PCR)

650 TL

 

G405

Et ve et ürünlerinde tavuk DNA oranı tespiti (Real Time PCR)

650 TL

 

G406

Et ve et ürünlerinde dana DNA oranı tespiti (Real Time PCR)

650 TL

 

G162

Hidroksiprolin (TS 6236, ISO 3436)

90 TL

 

G396

Et ürünlerinde kollagen/et protein oranı (TSE 6236, ISO 3436)

100 TL

 

G163

Kokuşma testi ( Inal, T.Besin Hijyeni)

70 TL

 

G164

Nitrit ve nitrat (et ürünlerinde , taze sebzelerde, baharatlarda, süt tozunda)

(Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie)

70 TL

 

G167

Tiyobarbütirik asit (TBA)( Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie)

25 TL

 

G168

Toplam uçucu bazik nitrojen (TVB-N) ( Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie)

50 TL

 

MEYVE SUYU, REÇEL VE KONSERVE ANALİZLERİ 

 

G170

Dolum oranı (TS 2664)

70 TL

 

G172

Etil alkol (HS-GC-MS ile)

( AOAC Official Method 983.13.2005 Alcohol in Wines Gas Chromatography  Method )

200 TL

 

G173

Formol sayısı (TS EN 1133)

72 TL

 

G174

Konsistans (Bostwick Konsistometresi)

70 TL

 

G175

Reçellerde meyve oranı (TS 3958)

70 TL

 

G178

Şeftali nektarında meyve oranı

(Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133)

465 TL

 

G179

Kayısı nektarında meyve oranı

(Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133)

465 TL

 

G180

Vişne nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133)

465 TL

 

G304

Portakal nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133)

465 TL

 

G182

Sirkede yapaylık testi (Asetil metil karbinol testi) (TS 1880 EN 13188)

        100 TL

 

G183

Süzme ağırlığı (TS 2664)

70 TL

 

G186

Yabancı madde  (ilgili ürün standardı veya tebliğinde belirtilen yöntem)

130 TL

 

G187

Gazlı içeceklerde CO2 (TS 2259)

70 TL

 

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ

 

G188

Asitlik (% laktik asit cinsinden) (AOAC 947.05)

    80 TL

 

G195

Süt yağı (Asit Hidroliz)

75 TL

 

G196

Yoğurtta jelatin (kalitatif)

55 TL

 

G17

Süt şekeri (Laktoz) (DIN 10758, D.05.G17 işletme içi metot, HPLC RID)

315 TL

 

ŞEKER ANALİZLERİ

 

G198

Çözelti rengi (ICUMSA) (TS 861)

110 TL

 

G200

İletkenlik külü (TS 861, 2007)

80 TL

 

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Mikrobiyoloji Laboratuvarı

G42

Toplam bakteri sayımı* (FDA/BAM Bölüm 3- Akreditasyon kapsamı:Tüm gıdalar)

110 TL

G310

Laktik asit bakterisi (ISO 15214)

130 TL

G43

Koliform* (FDA/BAM Bölüm 4- Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar)

115 TL

G44

Fekal koliform* (FDA/BAM Bölüm 4- Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar)

125 TL

G45

Escherichia coli* (FDA/BAM Bölüm 4, ISO 16649-2 - Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar)

150 TL

G46

Enterobacteriace* (ISO 21528-2 -Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar)

125 TL

G47

Enterokok (ICMSF,146-148)

120 TL

G50

Staphylococcus aureus* (FDA/BAM Bölüm 12 -Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar)

125 TL

G51

Bacillus cereus* (FDA/BAM Bölüm 14 - Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar)

125 TL

G52

Clostridium perfringens* (AOAC,976.30 - Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar)

145 TL

G54

Pseudomonas Aureginosa  (D.05.G54)

135 TL

G56

Maya-Küf* (FDA/BAM Bölüm 18 Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar)

135 TL

G311

Osmofilik maya (D.05.G311)

110 TL

G59

Ekmek ve unda rope bakterisi (TS 5000)

110 TL

G60

Konservelerde mikrobiyolojik analiz (AOAC,972.44)

185 TL

G62

Liyofilizasyon işlemi  (24 saat) örneğe göre belirlenir.

Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir.

G63

Ortam havasının mikrobiyolojik kontrolü (cihazla)

Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. 

G64

Petri ile ortam havasının mikrobiyolojik kontrolü

Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir.

G450

Su örneklerinde membran filtrasyon tekniği ile sayım yöntemi

(E-coli, Enterokok,koliform, P.aureginosa, Anaerob sporlu sülfit redükte eden bakteri, patojen stafilokoklar)

Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir.

G470

Suda toplam bakteri * (FDA/BAM Bölüm 3- Akreditasyon kapsamı:Su)

115 TL

G471

Suda koliform bakteri* (FDA/BAM Bölüm 4- Akreditasyon kapsamı:Su)

115 TL

G508

Cronobacter sakazakii (Enterobacter sakazakii) (ISO 22964)

205 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Patojen Laboratuvarı

G48

Escherichia coli 0157* (TS EN ISO 16654 Akreditasyon Kapsamı: Tüm gıdalar)

135 TL

G49

Salmonella spp* (TS EN ISO 6579 Akreditasyon Kapsamı: Tüm Gıdalar)

135 TL

G53

Listeria monocytogenes* (FDA/BAM Bölüm 10-Akreditasyon Kapsamı:Tüm gıdalar) 

145 TL

G70

Sularda Legionella pneumophila (TS ISO 11731)

150 TL

G312

Campylobacter spp (ISO 10272-1)

125 TL

G350

Yersinia enterocolitica  (TS EN ISO 10273 )

125 TL

G338

Salmonella

110 TL

G339

Listeria monocytogenes (AOAC 2003.12, BAX System Real Time PCR Assay)

115 TL

G340

Escherichia coli 0157:H7 (BAX System Real Time PCR Assay)

110 TL

G341

Campylobacter spp (BAX System Real Time PCR Assay

110 TL

G349

Vibrio parahaemolyticus

120 TL

G339

Listeria monocytogenes (AOAC 2003.12, BAX System Real Time PCR Assay)

105 TL

G429

Gıda ve hayvan yem örneklerinde shigella spp. aranması (ISO 21567/2004-11-01)

135 TL

G454

Staph Enteretoksin  (VIDAS Staph enterotoxin II)

200 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Mikoloji Laboratuvarı

G61

Mikroorganizma kültürü temini

590 TL

G65

Seramik yüzeylerin antibakteriyel özellik testi

755 TL

Test edilecek yüzeyler pürüzsüz, maksimum 1cm kalınlığında ve 5x5cm2 lik kareler halinde  hazırlanmış olmalıdır.

1 örnek ve 1 bakteri ile test için 6 paralel parçaya ihtiyaç duyulmaktadır.

G373

Tekstil materyallerinde antibakteriyel aktivitenin değerlendirilmesi (İnhibisyon Zonu)

340 TL

G374

Tekstil materyallerinde antibakteriyel aktivitenin kantitatif olarak belirlenmesi

755 TL

G375

Çeşitli materyaller için antifungal aktivitenin belirlenmesi (İnhibisyon Zonu)

435 TL

Her numune için işlem görmemiş bir numunenin de olması karşılaştırma için gerekmektedir. Malzemenizin testlere uygunluğu, hedeflenen kullanım için hangi organizmalar ile test edilebileceği ve diğer koşulların belirlenmesi için analiz sorumlusu ile bağlantıya geçilmelidir.

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Beslenme Laboratuvarı

G72

Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, diyet lif ve asit hidrolizi yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater)

380 TL

G73

Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, diyet lif, yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater)

(Atwater genişletilmiş faktör sistemi)

380 TL

G74

Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat ve asit hidrolizli yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater)

(Atwater genişletilmiş faktör sistemi)

275 TL

G75

Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater)

(Atwater genişletilmiş faktör sistemi)

275 TL

G76

Enerji (nem,kül,protein, karbonhidrat, Gerber yöntemi ile yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater)

(Atwater genişletilmiş faktör sistemi)

275 TL

G77

Enerji (sıvı yağ ve margarinde) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi)

170 TL

G78

Enerji (D.05.G78, kalorimetrik)

215 TL

G463

Birada enerji (AOAC 971.10, AOAC 945.09)

430 TL

G80

Metabolik enerji- Ruminantlar için yem hammaddelerinde

(kül, protein, asit hidrolizli yağ, selüloz analizleri/hesabı dahil) (TS 9610)

295 TL

G82

A vitamini (D.05.G82, İşletme içi Metot-HPLC FLD)

320 TL

G411

A vitamini (RAE) (retinol, beta karoten) (D.05.G82,D.05.G402)

370 TL

G402

Karotenoidler (beta karoten, lutein, likopen) (D.05.G402,İşletme içi Metot-HPLC UV)

275 TL

G84

E vitamini (alfa tokoferol) (D.05.G84,İşletme içi Metot-HPLC FLD)

270 TL

G85

B1 vitamini (tiamin) (D.05.G85,İşletme içi Metot-HPLC FLD)

220 TL

G86

B2 vitamini (riboflavin) (D.05.G86,İşletme içi Metot-HPLC FLD)

240 TL

G87

B6 vitamini (D.05.G87,İşletme içi Metot-HPLC FLD)

270 TL

G88

C vitamini (L-askorbik asit)(D.05.G420,İşletme içi Metot-HPLC UV)

185 TL

G420

C vitamini (L-Askorbik Asit, L-Dehidroaskorbik Asit) (D.05.G420,İşletme içi Metot-HPLC UV)

185 TL

G90

Folik asit (D.05.G90,İşletme içi Metot-HPLC FLD-UV)

240 TL

G91

Niasin (D.05.G91, İşletme içi Metot-HPLC FLD)

190 TL

G307

B5  vitamini (pantotenik asit) (D.05.G307, İşletme içi Metot-HPLC UV)

(D.05.G307,R-Biopharm Vitafast Pantothenic,Microbiological Mic.Plate Test to Quantitative)

320 TL

G308

B7 vitamini (biotin) (D.05.G308, İşletme içi Metot-HPLC UV)

(D.05.G308, R-Biopharm Vitafast Biotin, ,Microbiological Mic.Plate Test to Quantitative)

375 TL

G399

K1 vitamini (fillokinon) (D.05.G399,İşletme içi Metot-HPLC FLD)

320 TL

G400

K2 vitamini (menakinon-4) (D.05.G400,İşletme içi Metot-HPLC FLD)

300 TL

G401

D3 vitamini (kolekalsiferol) (D.05.G401,İşletme içi Metot-HPLC UV)

470 TL

G105

Amino asitler (protein analizi yapılmadan) (D.05.G105, işletme içi metot- HPLC UV)

400 TL

G106

Amino asitler (protein analizi yapılarak) (D .05.G105, işletme içi metot- HPLC UV)

450 TL

G418

Triptofan (protein analizi yapılmadan) (D.05.G418, işletme içi metot- HPLC FLD)

150 TL

G419

Triptofan (protein analiz yapılarak) (D.05.G418, işletme içi metot- HPLC FLD)

240 TL

G444

B12 vitamini (siyanokobalamin) (D.05.G444, İşletme içi Metot-HPLC UV)

370 TL

G479

Monosodyum glutamatın analizi (D.05.G105,İşletme içi Metot-HPLC UV)

450 TL

G504

ß-cyanoalanine (D.05.G105, İşletme içi Metot-HPLC UV)

470 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Mikotoksin Laboratuvarı

G116

Aflatoksin (B1, B2, G1, G2) (AOAC 999.07, AOAC 999.31, D.05.G116, işletme içi metot-HPLC FLD)

250 TL

G117

Aflatoksin M1

(AOAC 2000.08, food Addivites and Contaninants 21(6), 529-597 D.05.G117, işletme içi metot- HPLC FLD)

295 TL

G118

İncirlerde BGYF (parlak yeşilimsi sarı fluoresan) taraması (D.05.G118,işletme içi metot-HPLC FLD)

75 TL

G119

Deoksinivalenol (DON) (Rhone-Diagnostics Technologies Instructions-Deoxynivalenol Analysis in cereals, D.05.G119, işletme içi metot-HPLC UV)

270 TL

G120

Okratoksin A (R hone- Diagnostics Tech.Instr.-Ochratoxin A Analysis in Cereals, D.05.G119,

 işletme içi metot-HPLC UV)

285 TL

G121

Patulin (ISO 8128-1, AOAC 995.10, D.05.G121, işletme içi metot-HPLC UV)

235 TL

G122

Fumonisin B1, B2 (BS EN 143252, D.05.G122, işletme içi metot-HPLC FLD)

325 TL

G124

Zearalenon (ZON) (Rhone-Diagnostics Teknologies Instructions-Zearalenon Analysis in Cereals, D.05.G124, işletme içi metot-HPLC FLD)

285 TL

G292

Natamycin (süt ve süt ürünleri) (HPLC yöntemi-ISO 9233)

265 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Enstrümantal Analiz Laboratuvarı I (HPLC)

G17

Şeker bileşenleri  (Sakkaroz, Fruktoz, Glukoz, Maltoz, Laktoz)

(DIN 10758, D.05.G17, işletme içi metot, HPLC RID)

315 TL

G18

Yapay tatlandırıcı (Asesülfam K , Aspartam,  Sodyum Sakkarin)

(D.05.g18, işletme içi metot-HPLC UV, Journal of AOAC International Vol:76, No:2, 268-274, 275-282)

260 TL

G19

İzomalt (D.05.G19, işletme içi metot-HPLC UV)

300 TL

G153

Kafein (Journal of Food Sciense Vol:48, 745-750, D.05.G153, işletme içi metot-HPLC UV)

190 TL

G176

Organik asitler (Asetik asit, fumarik asit, laktik asit, malik asit, sitrik asit, quinik asit, formik asit, okzalik asit) (D.05.G176 İşletme içi metot, HPLC UV)

315 TL

G528  

Organik Asitler (Bütirik asit, izobütirik asit, propiyonik asit) (D.05.G176 İşletme içi metot, HPLC UV)          

315 TL

G291

Oleuropein (D.05.G291 işletme içi metot, HPLC UV)

370 TL

G465

Arı sütünde şeker bileşenleri (Food Chemistry Vol:54, 195-200)

320 TL

G530

Çayda kateşin bileşenleri (Toplam kateşin) (ISO 14502-2)         

400 TL

G431

Çayda gallik asit (Botanical Center Vol:54, 195-200)

300 TL

G432

Arı sütünde 10-HDA (J.of Apicultural Sciense Vol:54, No: 1, 77-84, J.of AOAC int. Vol:90, No:1, 244-249, işletme içi metot , D.05.G432-HPLC UV)

375 TL

G480

Stevioside ve Rebaudioside A miktar analizi

340 TL

G501

Saponin

250 TL

G505

Toplam ksiloz 

200 TL

G509

Alkolsüz içeceklerde kinin analizi (kinin sülfat tuzu cinsinden ( Journal of liquid chromatography&rRlated Technologies, Vol.27, No. 15, pp.2397-2406)

250 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Kalıntı Laboratuvarı

G30

GC-MS  yöntemi ile kalitatif bileşen analizi

275 TL

G31

Headspace GC-MS yöntemi  ile kalitatif  bileşen analizi

275 TL

G345

SPME-GC-MS yöntemi ile kalitatif bileşen analizi

340 TL

G172

Alkollü ve alkolsüz içeceklerde etil alkol analizi  (AOAC Official Method 983.13)

180 TL

G125

Benzoik asit* ve Sorbik Asit* analizi (NMKL No124, 2Ed.- Akreditasyon Kapsamı: Tüm Gıdalar) 

260 TL

G529

Nisin Analizi

800 TL

G134

Kükürtdioksit * analizi (AOAC  Official Method 962.16 - Akreditasyon Kapsamı: Kuru meyveler) 

200 TL

G377

Gıdalarda Melamin * analizi (Akreditasyon Kapsamı: Süt)

(U.S Food and Drug Administration Laboratory İnformation Bulletin Lib No 4422 )

390 TL

G140

Balda Naftalin* analizi (Akreditasyon Kapsamı-Bal) (Food Chem.Toxic. Vol.28 No:4 syf.268)

345 TL

G412

Balda nitrofuran grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS)

375 TL

G451

Balda Amitraz ve metabolitleri, Kaumafos analizi (J. AOAC  International Vol.90, No.2)

465 TL

G452

Dokularda organoklorlu pestisitlerin  analizi (J. AOAC  International Vol.90, No.2)      

465 TL

G455

Alkollü içeceklerde piknometre ile alkol yüzdesi tayini 

(Official Journal of The European Communities L333)

270 TL

G456

Gıdalarda Benzo(a)piren analizi

(Macherey-Nagel Application Note 301290 Food Additives and Contaminants,  24(6):635-651 Eur Food Res Technol  218:208)

 

395 TL

G378

 Meyve ve sebzelerde çoklu pestisit * analizi  (J.  AOAC  International Vol.90, No.2)

450 TL

G385

Hayvansal  kökenli gıdalarda pestisit ( B2c, B3a, B3b grubu ) kalıntı analizi *

 (J. AOAC  International Vol.90, No.2, Akreditasyon Kapsamı-Bal)

360 TL

G386

Dokularda PCBs analizi (TS-EN 12766-1 ve 2)

390 TL

G493

Gıdalarda P-hidroksibenzoik asit esterleri analizi

275 TL

G414

Yumurtada Gaz kromatografisi ile organoklorlu pestisitler ve PCBs* analizi (Analytical Methods for Residue of Pesticides 5th Edition, Submethod 5 and 6, Ministry of Welfare, Health and Cultural Affairs Rijkswijk-Netherlands )

400 TL

G492

Yumurtada  koksidiyostat analizi

500 TL

VETERİNER İLAÇ KALINTISI ANALİZLERİ

G324

Balda kloramfenikol* analizi

(U.S FDA Laboratory Information Bulletin No: 4281, Varian Application Note No.3 R1)

370 TL

G325

Sütte sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS)

390 TL

G355

Sütte tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS)

390 TL

G356

Balda tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS)

390 TL

G357

Dokularda tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS)

390 TL

G358

Balda sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS)

390 TL

G359

Dokularda sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS)

390 TL

G387

Dokularda beta agonist  (A5 Grubu ) kalıntı analizi (Food Chemistry, 114,(3) 1115-1121)

525 TL

G388

Dokularda zeranol ve metabolitleri kalıntı Analizi  (Analytica Chimica Acta 473, 151-160)

525 TL

G389

Hayvansal kökenli gıdalarda kinolin kalıntı analizi (Journal of AOAC İnternational 88 (4) 1160-1166)

525 TL

G390

Hayvansal kökenli gıdalarda makrolid kalıntı analizi (Journal of AOAC İnternational 88 (4) 1160-1166)

525 TL

G425

Su ürünlerinde (B3e) Malaşit yeşili, Kristal viyole, Brilyant yeşili analizi* ( Journal of AOAC İnternational  vol.88 No:3- kapsam balık Dokusu)

435 TL

HORMON ANALİZLERİ

G314

Meyve  ve sebzelerde serbest halde bulunan bitki gelişim düzenleyicileri (HPLC-UV Yöntemi)

235 TL

G391

Dokularda steroid hormonları kalıntı analizi  (Analytica Chimica Acta 637, 112-120)

525 TL

G415

Dokularda stilbenler  kalıntı analizi (Analytica Chimica Acta 637, 112-120)

515 TL

ISIL İŞLEMLE OLUŞAN BİLEŞİKLER

G316

Akrilamid Analizi (Journal of Food Composition and Analysis 21, (7), 565-568)

500 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Gıda Muhafaza ve Ambalaj Analiz Laboratuvarı

GIDA MADDELERİYLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEMELERİN ANALİZİ

G261

Gıda ile temas eden madde ve  malzemeler için suda toplam migrasyon analizi  (EN 1186-1/15)

   270 TL

G262

Gıda ile temas eden madde ve  malzemeler için etil alkolde toplam migrasyon analizi

 (EN 1186-1/15)

270 TL

G263

Gıda ile temas eden madde ve  malzemeler için asetik asitte toplam migrasyon analizi

(EN 1186-1/15)

270 TL

G264

Gıda ile temas eden madde ve  malzemeler için yağda toplam migrasyon analizi (EN 1186-1/15)

1.410 TL

G361

Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için %95 etil alkolde toplam migrasyon analizi

(yağın yerine geçme testi) (EN 1186-1/15)

270 TL

G362

Gıda ile temas eden seramik malzemelerde Pb ve Cd migrasyon testi (84/500/EEC)

570 TL

G328

Gıda maddeleriyle temas eden kağıt ve karton benzeri malzemelerde formaldehit miktarının belirlenmesi (EN 645, EN 1541)

650 TL

G363

Gıda maddeleriyle temas eden malzemelerde melamin migrasyon testi (DS-CEN-TS 13130-27)

440 TL

G392

Gıda maddeleriyle temas eden plastik ve epoksi türevi madde ve malzemelerde:

Diglisidil Eter (BADGE) migrasyon testi (HPLC)

460 TL

G393

Gıda maddeleri ile temas eden plastik malzemelerde Bisfenol A migrasyon testi (CEN TS 13130-13)

    300 TL

G438

Gıda ile temas eden madde ve malzemelerde fitalat migrasyonu tayini- Bitkisel yağ

450 TL

G494

Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için izooktanda toplam migrasyon analizi

(yağın yerine geçme testi) (EN 1186-1/15)    

  270 TL

G511

Metal migrasyonu için numune hazırlama  (EN 1186 1/15)

165 TL

G523

Suda toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15)

675 TL

G524

Etil alkolde toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15)

675 TL

G525

Asetik asitte toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15)

675 TL

G526

İzooktanda toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi)-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN   1186-1/15)

675 TL

G527

%95 etil alkolde toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi)-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde   (EN 1186-1/15)

675 TL

AMBALAJ MATERYALİ ANALİZLERİ

G256

Ambalaj atmosferinde O2 (PBI Dansensor cihazı)

55 TL

G257

Ambalaj atmosferinde CO2 (PBI Dansensor cihazı)

55 TL

G258

Plastik filmlerde O2 geçirgenliği (ASTM D-3985)

250 TL

G259

Ambalaj materyalinde su buharı geçirgenliği (Desikant metodu ile) (ASTM D 3079-94)

700 TL

G428

Ambalaj materyalinde su buharı geçirgenliği (Su buharı geçirgenliği cihazı ile)

(ASTM F-1249, ISO15106-3/15105-2)

    480 TL

G260

Ambalaj materyalinde ışık geçirgenliği (ASTM D 1746-92)

120 TL

G273

Teneke kutuda kalay (ASTM B-767-88)

115 TL

G274

Teneke kutuda lak (ASTM B-767-88)

115 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Duyusal Analiz Laboratuvarı

G135

Farklılık testleri (Eşlenmiş kıyaslama-ISO 5495, İkili-üçlü test- ISO 10399; Üçgen test-ISO 4120)

585 TL

 

G136

Çoklu kıyaslama testleri (Sıralama testi ISO 8587)

575 TL

 

G137

Kırmızı pul biberde acılık testi (Scoville index-ISO 3513)

685 TL

 

G138

Skalalar ile kalite derecelendirilmesi testleri (ISO 4121)

585 TL

 

G139

Tüketici tercih testleri

805 TL

 

Yardımcı malzeme kullanılarak (süt, çikolata gibi) yapılması gereken duyusal analizlerde; gerekli ilave malzemeler numune ile birlikte teslim edilir.

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Tahıl ve Tahıl Ürünleri Laboratuvarı

G11

Toplam çözünür ve çözünmez diyet lif (AOAC 991.43)

340 TL

G12

Ham lif (selüloz)

170 TL

G22

Nişasta (Kit ile)

280 TL

G201

Bintane

70 TL

G204

Ekmek pişirme denemeleri

200 TL

G205

Elek analizi

70 TL

G206

Ekstensografi

185 TL

G208

Yaş ve Kuru Gluten

   100 TL

G209

Gluten (yaş)

80 TL

G210

Yaş gluten miktarı ve gluten indeks değeri

120 TL

G213

Makarnada suya geçen madde miktarı

105 TL

G215

Sedimantasyon testi

130 TL

G380

Modifiye sedimantasyon testi

130 TL

G216

Unun su kaldırma kapasitesi (Farinograf)

150 TL

G217

Yabancı madde

70 TL

G218

Kırık tane

85 TL

G219

Bozuk tane

85 TL

G382

Gluten analizi (ppm)

340 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Yağ Laboratuvarı

G8

Yağ (Tecator Soxhlet System HT Application Notes, asit hidrolizi soxhlet)

115 TL

 

G9

Yağ (Tecator Soxhlet System HT Application Notes)

85 TL

 

G10

Kolesterol (Journal of Chromatography A, 540 1991, 323-329, hayvansal kaynaklı ürünler)

220 TL 

 

G221

Sütlü ve bitter çikolatada kakao yağı (TS 7800)

145 TL

 

G222

Esansiyel yağ bileşenleri (GC-MS)

280 TL

 

G223

Eterde çözünmeyen yabancı madde (IUPAC II.C.2, 6th edition)

130 TL

 

G224

İyot sayısı (AOCS CD 1-25, ekstre edilen yağda)

100 TL

 

G225

İyot sayısı (AOCS CD 1-25, katı ve sıvı yağlarda)

55 TL

 

G226

Kayma-erime noktası (AOCS Cc 1-25)

75 TL

 

G227

Kırılma indisi (TS 4960)

65 TL

 

G228

Peroksit sayısı (AOCS Cd 8-53,ekstre edilen yağda)

75 TL

 

G229

Peroksit sayısı (AOCS Cd 8-53,katı ve sıvı yağlarda)

55 TL

 

G231

Reichert-Meissl değeri (AOCS Cd 5-40)

190 TL

 

G232

Sabun miktarı  (British standart 684)

60 TL

 

G233

Sabunlaşma sayısı (AOCS Cd 3-25)

55 TL

 

G234

Sabunlaşmayan madde miktarı (AOCS Ca 6b-53)

120 TL

 

G235

Serbest yağ asitliği (AOCS Ca 5a 40, ekstre edilen yağda)

90 TL

 

G236

Serbest yağ asitliği (AOCS Ca 5a 40, katı ve sıvı yağlarda)

50 TL

 

G237

Toplam esansiyel (uçucu) yağ oranı (TS EN ISO 6571)

100 TL

 

G239

Yağ asitleri kompozisyonu (ekstre edilen yağda) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda)

240 TL

 

G240

Yağ asitleri kompozisyonu (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar)

185 TL

 

G242

Trans yağ asitleri (ekstre edilen yağ asitleri kompozisyonu ve asit hidrolizi yağ analizi de yapılır) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda)

240 TL

 

G243

Omega 3 ve omega 6 (ekstre edilen yağ asitleri kompozisyonu ve asit hidrolizi yağ analizi de yapılır) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda)

235 TL

 

G365

Trans yağ asitleri  (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar)

190 TL

 

G366

Omega 3 ve omega 6 (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar)

190 TL

 

G367

Sterol Kompozisyonu (ISO 12228)

265 TL

 

G245

Yağlarda mineral yağ aranması (TS 5039/Ocak, kalitatif)

85 TL

 

G250

Yoğunluk (AOCS Cc 10a-25)

35 TL

 

G251

Tiyobarbütirik asit (TBA)  (AOAC Cd 19-90)

115 TL

 

G252

p-Anasidin (AOAC Cd 18-90)

115 TL

 

G253

Konjüge dienoik asit (CDA)  (AOAC Ti 1a-64)

110 TL

 

G254

Trigliserit fraksiyonları ECN 42 farkı (ISO: DIS 17678, metot zeytin yağını kapsamaktadır.)

220 TL

 

G368

Zeytinyağında ve bitkisel yağlarda dumanlanma noktası tayini (D.05.G368, işletme içi metot)

90 TL

 

G369

Zeytinyağında  ve bitkisel yağlarda polar madde tayini (D.05.G370, işletme içi metot)

460 TL

 

G370

Bitkisel yağlarda tokol kompozisyonun belirlenmesi (ISO 9936, metot yağ örneklerini kapsamaktadır.)

265 TL

 

G416

Sıvı yağlarda yabancı yağ aranması (D.05.G416, ISO: 12966-2, ISO 12228)

445 TL

 

G417

Zeytin yağında fındık yağı aranması (D.05.G417, ISO: 12966-2, ISO 12228, HPLC UV.Vis.)

710 TL

 

G482

Süt ve süt ürünlerinde yabancı yağ aranması

285 TL

 

G483

Eritrodiol ve uvaol miktarı (Sterol kompozisyonu yapılır)

255 TL

 

G484

Yağ asidi etil esterleri

250 TL

 

G485

Tahinde susam yağı miktarını

110 TL

 

G498

Tahin miktarı % ( TS 2590)

95 TL

 

G499

E 471 Yağ asitlerinin mono- ve digliseritleri (mg/kg)  (Pure & Appl. Chem.,Vol. 63, No.8, pp. 1153-1162)

255 TL

 

G502

E 322 Lesitinler (mg/kg) (Pure & Appl. Chem. Vol. 62, No.4, pp.781-793)

255 TL

 

G506

Acılık (Kreis) (kütlece)  (TS 2589)

55 TL

 

G507

E 491-495 Sorbitan esterler (mg/kg) (Pue&Appl. Chem.Vol.62,No.4,pp.781-193)

255 TL

 

G510

UV de özgül soğurma

55 TL

 

G517

Bitkisel yağlarda tağşiş tayini 

495 TL

 

G518

Bitter çikolata analizleri  (TS 10913) (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri, Kakao yağı, Yağsız kakao kuru maddesi, Toplam kakao kuru maddesi dahil)

385 TL

 

G519

Sütlü çikolata analizleri (TS 10913) (Toplam yağ, Nem, Yağ asidi kompozisyonu, Şeker bileşenleri, Kakao yağı, Yağsız kakao kuru maddesi, Toplam kakao kuru maddesi, Süt yağı, Süt kuru maddesi dahil) 

570 TL

 

G520

Pudingde kakao oranı (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri dahil)

630 TL

G521

Sütlü pudingde kakao oranı (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri, Yağ asidi kompozisyonu  dahil)

825 TL

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Danışmanlık Hizmetleri

G305

TS EN ISO/IEC 17025, Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar: Laboratuvar Akreditasyonu bilgilendirme eğitimleri ve sistem kurulması.

TS EN ISO 9001, Kalite Yönetim Sistemleri, bilgilendirme eğitimleri ve sistem kurulması.

TS  EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri, bilgilendirme eğitimleri

Laboratuvar kurulması, işlerlik kazandırılması ve elemanlarının    eğitimi

Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir.

G421

Gıda Güvenliği Sağlama Sistem Denetimi

Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir.

Gıda Boyaları

SU BAZLI BOYALAR

G128

Suda çözünen sentetik boyaların tayini  

(FAO Food and Nutrition Paper 14/2, manuals of Food Quality Control 53-56, kalitatif)

110 TL

G129

Suda çözünen sentetik boyaların tayini

(FAO Food and Nutrition Paper 14/2, manuals of Food Quality Control 53-56, kantitatif)

300 TL

ORGANİK BAZLI BOYALAR

G322

Yağda çözünen sentetik boyaların kantitatif tayini (Sudan I-II-III-IV, Para Red)

(Food Chemistry 105(2), 756-760 , HPLC-UV Vis.)

170 TL

G323

Yağda çözünen sentetik boyaların kalitatif tayini (Sudan Orange G, Sudan Red 7G, - Sudan Black B, Sudan Rec 7) (Food Chemistry , 105(2), 756-760, HPLC-UV Vis.)

200 TL

PİLOT TESİS

G276

Pilot tesis ekipmanları 

Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir.

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Mineral Analiz Laboratuvarı

G94

Bakır ( AOAC 999.10)

200 TL

G95

Çinko (AOAC 999.10)

200 TL

G96

Demir (AOAC 999.10)

200 TL

G97

Fosfor  (AOAC 986.24)

200 TL

G98

Kalsiyum (AOAC 985.35)

200 TL

G321

Kobalt (AAS-Alev)

200 TL

G99

Krom (AAS-Alev)

200 TL

G100

Magnezyum (AOAC 985.35)

200 TL

G101

Mangan(AOAC 985.35)

200 TL

G102

Nikel (AAS-Alev)

200 TL

G103

Potasyum (AOAC 985.35)

200 TL

G104

Sodyum (AOAC 985.35)

200 TL

G306

Selenyum (TSE EN 14627)

200 TL

G111

Arsenik (TSE EN 14627)

200 TL

G112

Civa (TSE EN 13806)

200 TL

G113

Kadmiyum (AOAC 999.10)

200 TL

G114

Kurşun (AOAC 999.10)

200 TL

G376

ICP-MS ile kantitatif element analizi (D.05.G376, işletme içi metot)

200 TL

 

Aynı numunede ilk elementten sonraki ilave her bir element analizi 75 TL’dir.

 

 * Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir.  

Fiyatlara KDV dahil değildir.