Laboratuvarlarımız Tarafından Verilen Endüstriyel Hizmetler
Numune Miktarları ve Ambalaj
“Gıda Enstitümüzde bulunan akredite analiz laboratuvarlarının taşınması ve belge yenileme denetimi nedeni ile 13/05/2019 tarihi itibari ile akredite analiz raporu düzenlenmeyecektir. Belge yenileme sürecinin tamamlanması Eylül ayında planlanmaktadır. Gıda Moleküler Biyoloji Laboratuvarımızın akreditasyon belgesinin gelmesi ile akredite analiz raporun düzenlenmeye Eylül ayında başlanacaktır”
Laboratuvarlarımız TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre uluslararası akreditasyon belgesine sahiptir.
NUMUNE MİKTARLARI VE AMBALAJ
Yapılacak analiz türüne ve sayısına göre gönderilmesi gereken numune miktarları değişmekle birlikte, katı gıda gruplarından en az 1 kg, sıvı gıdalardan en az 1 lt gönderilmesi gerekmektedir. Aynı numunede çok sayıda analiz istendiğinde veya özelliği olan numunelerin gönderilmesi durumunda önceden ilgili laboratuvarlar ile temasa geçilmelidir.
Üniversitelerden yapılan başvurularda numuneler analize hazır (ekstraksiyon/çözme v.b.) halde getirilmelidir.
Analize gönderilen numunelerin ambalajlanmasında dikkat edilmesi gereken konular:
- Malzemeler orijinal ambalajında veya dökülme, yırtılma, akma riski taşımayan uygun plastik torba, poşet veya cam kavanoz ve şişelerde gönderilmelidir.
- Ambalaj materyali temiz (hiç kullanılmamış) olmalıdır.
- Numunelerin ağzı sıkıca kapatılmalı, nem alması önlenmelidir.
- Işık ve sıcaklıktan etkilenen analizlerin yapılacağı (vitamin analizleri gibi) numunelerin koyu renkli cam kavanoz veya naylon torba içerisinde olması ve yüksek sıcaklığa maruz kalmaması tercih edilmelidir.
Gıda Enstitüsü’ne mikrobiyolojik su analizi yaptırmak için başvurulduğunda dikkat edilecek noktalar:
- Su numunesi, Enstitümüzden temin edilecek steril kaplara alınmalıdır.
- Suyun mikrobiyolojik analizi için TÜBİTAK MAM Endüstriyel Hizmetler Birimi’ne bir dilekçe ile başvurulmalıdır.
- Su numuneleri alındıktan sonra en geç 6 saat içinde Enstitümüze ulaştırılmalıdır.
- Kabın üzerinde suyun cinsi (kaynak, depo, şehir şebeke, deniz suyu vb.) ve işlem görüp görmediği (klorlama, filtrasyon vb.) belirtilmelidir.
Numunenin çeşmeden alınması halinde:
- Su numunesini alacak kişi, önce ellerini sabunla iyice yıkayıp alkollemelidir.
- Çeşme açıldıktan sonra, su 5-10 dakika kadar akıtılmalıdır.
- Kabın ağız kısmına kapatılan pamuk veya kapak üst kısmından tutularak açılmalıdır.
- Kaba su doldurulurken ağzı musluğa değdirilmemeli ve el veya parmaklardan süzülerek akmaması için şişe dip kısmından tutulmalıdır.
- Kap doldurulduktan sonra hemen ağzı kapatılmalıdır.
Numunenin kuyu veya depolardan alınması halinde:
- Su numunesini alacak kişi, önce ellerini sabunla iyice yıkayıp alkollemelidir.
- Steril su kabının dış kısmı bol alkole batırılmış pamukla iyice silinmelidir.
- Kapak alevin yanında açılıp bekletilmeli veya kapatılmalıdır.
- Alkole batırılmış olan sicim, kabın boynuna bağlanmalıdır.
- Kabın ağız kısmı alevden geçirilip, kap numune alınacak kuyu veya depoya daldırılarak doldurulmalıdır.
Numune kapları üzerinde, numunenin ne olduğu, kuruluş ve/veya kişi adı, varsa müşteri numune kodu, numune alma tarihi gibi bilgiler içeren etiket bulunmalıdır.
* Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir. Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. |
Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Gıda Moleküler Biyoloji Laboratuvarı
G348 |
Genetik yapısı değiştirilmiş organizmaların (GDO) Real-Time PCR Yöntemi ile kalitatif olarak tespiti * (ISO 24276, ISO 21569, SureFood GMO screen 35S/NOS kit manuali, Akreditasyon Kapsamı: tüm gıdalar) |
785 TL |
||
G409 |
Gıda örneklerinde soya katkısı aranması |
450 TL |
||
G410 |
Gıda, yem ve tohum örneklerinde Real Time PCR yöntemi ile GDO tanımlanması * |
365 TL |
||
G430 |
Gıda örneklerinde yer fıstığı aranması |
445 TL |
||
G534 |
Bitki spesifik Şekerpancarı Geni Taraması * |
800 TL |
||
G423 |
İşlenmiş Gıda ve Gıda Katkı Maddelerinde, (Jelatin, kollajen vb.) domuz DNA’sı aranması tespiti * |
760 TL |
||
G424 |
Süt ve süt ürünlerinde keçi, inek ve koyun orijin tespiti |
370TL |
||
G449 |
Gıda örneklerinde nohut/leblebi tozu tespiti |
445 TL |
||
G531 |
Bitki Spesifik Soya , Pamuk ve Mısır Geni Taraması * (ISO21569, ISO24276, SureFood GMO Plant 4plex kiti manueli, Akreditasyon Kapsamı: Gıda,Yem ve Tohum Örnekleri ) |
855 TL |
||
G532 |
Real-time PCR metodu ile; MON87701, MON87708, MON87789, CV127, DP305423 Soya tipi belirleme analizi * ( ISO21569, ISO24276, SureFood GMO ID 4plex Soya kiti manueli. Akreditasyon Kapsamı: Gıda,Yem ve Tohum Örnekleri ) |
1700 TL |
||
G533 |
Real-time PCR metodu ile; 281-24-236, 3006-210-23, GHB614 Pamuk tipi belirleme analizi * (ISO21569, ISO24276,Eurofins GMOIdent RT 281-24-236, RT 3006-210-23 ve RT GHB614 Cotton kitlerinin manuelleri. Akreditasyon Kapsamı: Gıda, Yem ve Tohum Örnekleri) |
1000 TL |
||
G481 |
Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile yerfıstığı aranması ve miktar analizi metodu |
695 TL |
||
G497 |
Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile süt proteini aranması ve miktar analizi metodu |
695 TL |
||
G496 |
Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile soya proteini aranması ve miktar analizi metodu |
695 TL |
||
G503 |
Gıda örneklerinde ELISA yöntemi ile fındık proteini aranması ve miktar tayini * |
695 TL |
||
G513 |
Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların (GDO) BIOTECON Diagnostics foodproof® Kiti ile * |
785 TL |
||
G514 |
Et ve et ürünlerinde sakatat ve yabancı doku tayini analizi * |
1560TL |
||
G535 |
DAS40278-9 mısır Tip Belirleme Analizi Real time PCR Metodu * |
375 TL |
Genel Kimyasal Analiz Laboratuvarları
G1 |
Nem
|
50 TL |
||
G2 |
Nem (AOAC 934.06, 920.149-Kuru meyveler) |
70 TL |
||
G3 |
Kuru madde, suda çözünür (Briks) (TS-4890) |
65 TL |
||
G4 |
Kül
|
80 TL |
||
G5 |
Asitte çözünmeyen kül (AOAC 930.22, TS 1566 ISO 1577, TS 1128 ISO 763, TS ISO 735, TS ISO 5985, TS 2133 ISO 930, TS 5000, TS 2190, TS 2383) |
90 TL |
||
G6 |
Suda çözünen külde alkalilik (TS 1564, TS 1565, TS 1567) |
80 TL |
||
G7 |
Protein Kjeldahl yöntemi ( AOAC 960.52. Foss Tecator Manuel 2300 AB 2003 AN, Tüm gıdalar) |
65 TL |
||
|
Protein Leco, Termal Conductivity Yöntemi (Leco FP-528 Manual) |
|||
G13 |
pH (AOAC 981.12,TS 1728 ISO 1842) |
55 TL |
||
G14 |
Toplam asitlik (AOAC 942.15) |
75 TL |
||
G15 |
Tuz (AOAC 960.29) |
75 TL |
||
G16 |
Toplam şeker ve invert şeker (AOAC 923.09, Tüm gıdalar) |
140 TL |
||
G23 |
Renk (Hunter Lab (Lab Scan XE)) |
110 TL |
||
G24 |
Renk (Minolta CR-300) |
120 TL |
||
G25 |
Su aktivitesi (aw) |
100 TL |
||
G26 |
Viskozite |
170 TL |
||
G28 |
Gıdalarda doku testi (Stable Micro Systems TA.XT plus tekstür analiz cihazı) |
165 TL |
||
G458 |
Jelatinde Bloom Derecesi (ISO 9665:1998) |
185 TL |
||
G459 |
Renk (Tintometre) |
85 TL |
||
G460 |
Bulanıklık (Türbidimetre ) |
85 TL |
||
G474 |
Toplam fenol analizi |
190 TL |
||
G475 |
Toplam flavonoid analizi |
190 TL |
||
G476 |
Toplam antosiyanin analizi |
190 TL |
||
G477 |
Toplam antioksidan aktivite analizi (DPPH yöntemiyle) |
210 TL |
||
G522 |
Gıda ürünlerine spesifik analizler |
Fiyat talep edilen analiz kapsamına göre belirlenir. |
||
BAL ANALİZLERİ |
||||
G17 |
Şeker bileşenleri (Sakkaroz, Fruktoz, Glukoz, Maltoz ) (DIN 10758) |
340 TL |
||
G141 |
Diyastaz sayısı (AOAC 958.09- Bal ) |
170 TL |
||
G461 |
HPLC yöntemi hidroksimetil furfural (HMF) Tayini * (Harmonised Methods of IHC Determination of HMF by HPLC) |
205 TL |
||
G143 |
İletkenlik (Harmonised Methods of International Honey Commission) |
70 TL |
||
G144 |
Prolin (AOAC 979.20 - Bal) |
130 TL |
||
G146 |
Asitlik (AOAC 962.19- Bal) |
75 TL |
||
G147 |
Nem (AOAC 969.38- Bal) |
75 TL |
||
G148 |
d13C/12C İzotop oranı ve C4 Bitki şekerleri oranı (AOAC 998.12- Bal) (C13 (bal) ve C13 (protein) okumaları UME- Organik Kimya Laboratuvarı (G3OK) tarafından yapılmaktadır.) |
565 TL |
||
G462 |
Balda suda çözünmeyen madde tayini (TS 3036) |
75 TL |
ÇAY / KAHVE ANALİZLERİ |
|||||||
G151 |
Toplam toz çay miktarı |
75 TL |
|||||
G152 |
Su ekstraktı (ISO 9768) |
100 TL |
|||||
G153 |
Kafein (Journal of Food Sciense Vol:48, 745-750, D.05.G153, işletme içi metot-HPLC UV) |
210 TL |
|||||
G154 |
Çözünebilir kahvede suda çözünürlük (TS 5389) |
55 TL |
|||||
G155 |
Theaflavin |
210 TL |
|||||
G156 |
Thearubigin |
210 TL |
|||||
G157 |
Toplam renk – renk koyuluğu, parlaklık |
200 TL |
|||||
G158 |
%10’luk HCl’de çözünmeyen kül (AOAC 930.22, TS 1566 ISO 1577, TS 1128 ISO 763, TS ISO 735, TS ISO 5985, TS 2133 ISO 930, TS 5000, TS 2190, TS 2383) |
85 TL |
|||||
G159 |
Suda çözünen külde alkalilik (TS 1564, TS 1565, TS 1567) |
85 TL |
|||||
G160 |
Suda çözünen kül (TS 1565) |
85 TL |
|||||
ET VE SU ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ |
|||||||
G161 |
Türlerinin belirlenmesi
Tür tespitleri DNA aranması yöntemi ile yapılmaktadır. |
345 TL |
|||||
G404 |
Et ve et ürünlerinde hindi DNA oranı tespiti (Real Time PCR) |
650 TL |
|||||
G405 |
Et ve et ürünlerinde tavuk DNA oranı tespiti (Real Time PCR) |
650 TL |
|||||
G406 |
Et ve et ürünlerinde dana DNA oranı tespiti (Real Time PCR) |
650 TL |
|||||
G162 |
Hidroksiprolin (TS 6236, ISO 3436) |
90 TL |
|||||
G396 |
Et ürünlerinde kollagen/et protein oranı (TSE 6236, ISO 3436) |
100 TL |
|||||
G164 |
Nitrit ve nitrat (et ürünlerinde , taze sebzelerde, baharatlarda, süt tozunda) (Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie) |
95 TL |
|||||
G167 |
Tiyobarbütirik asit (TBA)( Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie) |
75 TL |
|||||
G168 |
Toplam uçucu bazik nitrojen (TVB-N) ( Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie) |
80 TL |
|||||
MEYVE SUYU, REÇEL VE KONSERVE ANALİZLERİ |
|||||||
G170 |
Dolum oranı (TS 2664) |
75 TL |
|||||
G172 |
Etil alkol (HS-GC-MS ile) (AOAC Official Method 983.13.2005 Alcohol in Wines Gas Chromatography Method ) |
205 TL |
|||||
G173 |
Formol sayısı (TS EN 1133) |
75 TL |
|||||
G174 |
Konsistans (Bostwick Konsistometresi) |
75 TL |
|||||
G175 |
Reçellerde meyve oranı (TS 3958) |
75 TL |
|||||
G178 |
Şeftali nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133) |
500 TL |
|||||
G179 |
Kayısı nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133) |
500 TL |
|||||
G180 |
Vişne nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133) |
500 TL |
|||||
G304 |
Portakal nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133) |
500 TL |
|||||
G182 |
Sirkede yapaylık testi (Asetil metil karbinol testi) (TS 1880 EN 13188) |
105 TL |
|||||
G183 |
Süzme ağırlığı (TS 2664) |
75 TL |
|||||
G186 |
Yabancı madde (ilgili ürün standardı veya tebliğinde belirtilen yöntem) |
135 TL |
|||||
G187 |
Gazlı içeceklerde CO2 (TS 2259) |
75 TL |
|||||
G538 |
Uçucu asit |
|
|||||
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ |
|||||||
G195 |
Süt yağı (Asit Hidroliz) |
80 TL |
|||||
G196 |
Yoğurtta jelatin (kalitatif) |
60 TL |
|||||
G17 |
Süt şekeri (Laktoz) (DIN 10758, D.05.G17 işletme içi metot, HPLC RID) |
340 TL |
ŞEKER ANALİZLERİ |
|||
G198 |
Çözelti rengi (ICUMSA) (TS 861) |
110 TL |
|
G200 |
İletkenlik külü (TS 861, 2007) |
85 TL |
Mikrobiyoloji Laboratuvarı
G42 |
Toplam bakteri sayımı (FDA/BAM Bölüm 3- Akreditasyon kapsamı:Tüm gıdalar) |
115 TL |
||||
G310 |
Laktik asit bakterisi (ISO 15214) |
135 TL |
||||
G43 |
Koliform (FDA/BAM Bölüm 4- Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar) |
120 TL |
||||
G44 |
Fekal koliform (FDA/BAM Bölüm 4- Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar) |
125 TL |
||||
G45 |
Escherichia coli (FDA/BAM Bölüm 4, ISO 16649-2 - Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar) |
155 TL |
||||
G46 |
Enterobacteriace (ISO 21528-2 -Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar) |
135 TL |
||||
G47 |
Enterokok (ICMSF,146-148) |
125 TL |
||||
G50 |
Staphylococcus aureus (FDA/BAM Bölüm 12 -Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar) |
135 TL |
||||
G51 |
Bacillus cereus (FDA/BAM Bölüm 14 - Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar) |
135 TL |
||||
G52 |
Clostridium perfringens (AOAC,976.30 - Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar) |
150 TL |
||||
G54 |
Pseudomonas Aureginosa (D.05.G54) |
135 TL |
||||
G56 |
Maya-Küf (FDA/BAM Bölüm 18 Akreditasyon kapsamı: Tüm gıdalar) |
140 TL |
||||
G311 |
Osmofilik maya (D.05.G311) |
115 TL |
||||
G59 |
Ekmek ve unda rope bakterisi (TS 5000) |
115 TL |
||||
G60 |
Konservelerde mikrobiyolojik analiz (AOAC,972.44) |
185 TL |
||||
G62 |
Liyofilizasyon işlemi (24 saat) örneğe göre belirlenir. |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||||
G63 |
Ortam havasının mikrobiyolojik kontrolü (cihazla) |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||||
G64 |
Petri ile ortam havasının mikrobiyolojik kontrolü |
55 TL. |
||||
G450 |
Su örneklerinde membran filtrasyon tekniği ile sayım yöntemi (E-coli, Enterokok,koliform, P.aureginosa, Anaerob sporlu sülfit redükte eden bakteri, patojen stafilokoklar) |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||||
G470 |
Suda toplam bakteri (FDA/BAM Bölüm 3- Akreditasyon kapsamı:Su) |
120 TL |
||||
G471 |
Suda koliform bakteri (FDA/BAM Bölüm 4- Akreditasyon kapsamı:Su) |
120 TL |
||||
G508 |
Cronobacter sakazakii (Enterobacter sakazakii) (ISO 22964) |
210 TL |
Patojen Laboratuvarı
G48 |
Escherichia coli 0157 * (TS EN ISO 16654 Akreditasyon Kapsamı: Tüm gıdalar) |
140 TL |
G49 |
Salmonella spp * (TS EN ISO 6579 Akreditasyon Kapsamı: Tüm Gıdalar) |
140 TL |
G53 |
Listeria monocytogenes * (FDA/BAM Bölüm 10-Akreditasyon Kapsamı:Tüm gıdalar) |
145 TL |
G70 |
Sularda Legionella pneumophila (TS ISO 11731) |
155 TL |
G312 |
Campylobacter spp (ISO 10272-1) |
130 TL |
G350 |
Yersinia enterocolitica (TS EN ISO 10273 ) |
125 TL |
G338 |
Salmonella |
120 TL |
G339 |
Listeria monocytogenes (AOAC 2003.12, BAX System Real Time PCR Assay) |
125 TL |
G340 |
Escherichia coli 0157:H7 (BAX System Real Time PCR Assay) |
120 TL |
G341 |
Campylobacter spp (BAX System Real Time PCR Assay |
115 TL |
G349 |
Vibrio parahaemolyticus |
125 TL |
G339 |
Listeria monocytogenes (AOAC 2003.12, BAX System Real Time PCR Assay) |
105 TL |
G429 |
Gıda ve hayvan yem örneklerinde shigella spp. aranması (ISO 21567/2004-11-01) |
140 TL |
G454 |
Staph Enteretoksin (VIDAS Staph enterotoxin II) |
200 TL |
Mikoloji Laboratuvarı
G61 |
Mikroorganizma kültürü temini |
640 TL |
|
G65 |
Seramik yüzeylerin antibakteriyel özellik testi |
805 TL |
|
Test edilecek yüzeyler pürüzsüz, maksimum 1cm kalınlığında ve 5x5cm2 lik kareler halinde hazırlanmış olmalıdır. 1 örnek ve 1 bakteri ile test için 6 paralel parçaya ihtiyaç duyulmaktadır. |
|||
G373 |
Tekstil materyallerinde antibakteriyel aktivitenin değerlendirilmesi (İnhibisyon Zonu) |
365 TL |
|
G374 |
Tekstil materyallerinde antibakteriyel aktivitenin kantitatif olarak belirlenmesi |
805 TL |
|
G375 |
Çeşitli materyaller için antifungal aktivitenin belirlenmesi (İnhibisyon Zonu) |
475 TL |
|
Her numune için işlem görmemiş bir numunenin de olması karşılaştırma için gerekmektedir. Malzemenizin testlere uygunluğu, hedeflenen kullanım için hangi organizmalar ile test edilebileceği ve diğer koşulların belirlenmesi için analiz sorumlusu ile bağlantıya geçilmelidir. |
Beslenme Laboratuvarı
G72 |
Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, diyet lif ve asit hidrolizi yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) |
430 TL |
|||
G73 |
Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, diyet lif, yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
430 TL |
|||
G74 |
Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat ve asit hidrolizli yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
320 TL |
|||
G75 |
Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
320 TL |
|||
G76 |
Enerji (nem,kül,protein, karbonhidrat, Gerber yöntemi ile yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
320 TL |
|||
G77 |
Enerji (sıvı yağ ve margarinde) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
195 TL |
|||
G463 |
Birada enerji (AOAC 971.10, AOAC 945.09) |
465 TL |
|||
G80 |
Metabolik enerji- Ruminantlar için yem hammaddelerinde (kül, protein, asit hidrolizli yağ, selüloz analizleri/hesabı dahil) (TS 9610) |
335 TL |
|||
G82 |
A vitamini (D.05.G82, İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
375 TL |
|||
G411 |
A vitamini (RAE) (retinol, beta karoten) (D.05.G82,D.05.G402) |
425 TL |
|||
G402 |
Karotenoidler (beta karoten, lutein, likopen) (D.05.G402,İşletme içi Metot-HPLC UV) |
320 TL |
|||
G84 |
E vitamini (alfa tokoferol) (D.05.G84,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
310 TL |
|||
G85 |
B1 vitamini (tiamin) (D.05.G85,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
250 TL |
|||
G86 |
B2 vitamini (riboflavin) (D.05.G86,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
275 TL |
|||
G87 |
B6 vitamini (D.05.G87,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
300 TL |
|||
G88 |
C vitamini (L-askorbik asit)(D.05.G420,İşletme içi Metot-HPLC UV) |
215 TL |
|||
G90 |
Folik asit(katkılı örneklerde) (D.05.G90,İşletme içi Metot-HPLC FLD-UV) |
275 TL |
|||
G91 |
Niasin (D.05.G91, İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
225 TL |
|||
G307 |
B5 vitamini (pantotenik asit) (D.05.G307, İşletme içi Metot-HPLC UV) |
370 TL |
|||
G308 |
B7 vitamini (biotin) (D.05.G308, İşletme içi Metot-HPLC UV) |
455 TL |
|||
G399 |
K1 vitamini (fillokinon) (D.05.G399,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
370 TL |
|||
G400 |
K2 vitamini (menakinon-4) (D.05.G400,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
350 TL |
|||
G401 |
D3 vitamini (kolekalsiferol) (D.05.G401,İşletme içi Metot-HPLC UV) |
545 TL |
|||
G105 |
Amino asitler (protein analizi yapılmadan) (D.05.G105, işletme içi metot- HPLC UV) |
455 TL |
|||
G106 |
Amino asitler (protein analizi yapılarak) (D .05.G105, işletme içi metot- HPLC UV) |
510 TL |
|||
G418 |
Triptofan (protein analizi yapılmadan) (D.05.G418, işletme içi metot- HPLC FLD) |
175 TL |
|||
G419 |
Triptofan (protein analiz yapılarak) (D.05.G418, işletme içi metot- HPLC FLD) |
275 TL |
|||
G444 |
B12 vitamini (siyanokobalamin) (D.05.G444, İşletme içi Metot-HPLC UV) |
450 TL |
|||
G479 |
Monosodyum glutamatın analizi (D.05.G105,İşletme içi Metot-HPLC UV) |
505 TL |
|||
G504 |
ß-cyanoalanine (D.05.G105, İşletme içi Metot-HPLC UV) |
525 TL |
|||
G537 |
Folat Analizi (doğal örneklerde) (D.05.G537, R-Biopharm Vitafast Folic acid, Microbiological microtiter plate test to quantitate Folic Acid) |
450 TL |
|||
G536 |
Glisemik İndeks(in vitro) (D.05.G536, İşletme içi Metot - UV - is |
2200 TL |
Mikotoksin Laboratuvarı
G116 |
Aflatoksin (B1, B2, G1, G2) (AOAC 999.07, AOAC 999.31, D.05.G116, işletme içi metot-HPLC FLD) |
285 TL |
|
G117 |
Aflatoksin M1 (AOAC 2000.08, food Addivites and Contaninants 21(6), 529-597 D.05.G117, işletme içi metot- HPLC FLD) |
340 TL |
|
G118 |
İncirlerde BGYF (parlak yeşilimsi sarı fluoresan) taraması (D.05.G118,işletme içi metot-HPLC FLD) |
80 TL |
|
G119 |
Deoksinivalenol (DON) (Rhone-Diagnostics Technologies Instructions-Deoxynivalenol Analysis in cereals, D.05.G119, işletme içi metot-HPLC UV) |
300 TL |
|
G120 |
Okratoksin A (R hone- Diagnostics Tech.Instr.-Ochratoxin A Analysis in Cereals, D.05.G119, işletme içi metot-HPLC UV) |
310 TL |
|
G121 |
Patulin (ISO 8128-1, AOAC 995.10, D.05.G121, işletme içi metot-HPLC UV) |
250 TL |
|
G122 |
Fumonisin B1, B2 (BS EN 143252, D.05.G122, işletme içi metot-HPLC FLD) |
360 TL |
|
G124 |
Zearalenon (ZON) (Rhone-Diagnostics Teknologies Instructions-Zearalenon Analysis in Cereals, D.05.G124, işletme içi metot-HPLC FLD) |
320 TL |
Enstrümantal Analiz Laboratuvarı I (HPLC)
G17 |
Şeker bileşenleri (Sakkaroz, Fruktoz, Glukoz, Maltoz, Laktoz) (DIN 10758, D.05.G17, işletme içi metot, HPLC RID) |
315 TL |
|
G18 |
Yapay tatlandırıcı (Asesülfam K , Aspartam, Sodyum Sakkarin) (D.05.g18, işletme içi metot-HPLC UV, Journal of AOAC International Vol:76, No:2, 268-274, 275-282) |
285 TL |
|
G19 |
İzomalt (D.05.G19, işletme içi metot-HPLC UV) |
330 TL |
|
G153 |
Kafein (Journal of Food Sciense Vol:48, 745-750, D.05.G153, işletme içi metot-HPLC UV) |
190 TL |
|
G176 |
Organik asitler (Asetik asit, fumarik asit, laktik asit, malik asit, sitrik asit, tartarik asit, quinik asit, formik asit, okzalik asit) (D.05.G176 İşletme içi metot, HPLC UV) |
345 TL |
|
G528 |
Organik Asitler (Bütirik asit, izobütirik asit, propiyonik asit) (D.05.G176 İşletme içi metot, HPLC UV) |
335 TL |
|
G291 |
Oleuropein (D.05.G291 işletme içi metot, HPLC UV) |
395 TL |
|
G465 |
Arı sütünde şeker bileşenleri (Food Chemistry Vol:54, 195-200) |
350 TL |
|
G530 |
Çayda kateşin bileşenleri (Toplam kateşin) (ISO 14502-2) |
425 TL |
|
G431 |
Çayda gallik asit (Botanical Center Vol:54, 195-200) |
325 TL |
|
G432 |
Arı sütünde 10-HDA (J.of Apicultural Sciense Vol:54, No: 1, 77-84, J.of AOAC int. Vol:90, No:1, 244-249, işletme içi metot , D.05.G432-HPLC UV) |
405 TL |
|
G480 |
Stevioside ve Rebaudioside A miktar analizi |
360 TL |
|
G505 |
Toplam ksiloz |
215 TL |
|
G509 |
Alkolsüz içeceklerde kinin analizi (kinin sülfat tuzu cinsinden ( Simple and Rapid HPLC Method for the Determination of Quinine in Soft Drinks Using Fluorescence Detection Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies, 2004.) |
315 TL |
|
G292 |
Natamycin (süt ve süt ürünleri) (HPLC yöntemi-ISO 9233) |
300 TL |
Kalıntı Laboratuvarı
G30 |
GC-MS yöntemi ile kalitatif bileşen analizi |
290 TL |
||
G31 |
Headspace GC-MS yöntemi ile kalitatif bileşen analizi |
290 TL |
||
G345 |
SPME-GC-MS yöntemi ile kalitatif bileşen analizi |
355 TL |
||
G172 |
Alkollü ve alkolsüz içeceklerde etil alkol analizi (AOAC Official Method 983.13) |
205 TL |
||
G125 |
Benzoik asit ve Sorbik Asit analizi * (NMKL No124, 2Ed.- Akreditasyon Kapsamı: Tüm Gıdalar) |
275 TL |
||
G529 |
Nisin Analizi |
805 TL |
||
G134 |
Kükürtdioksit analizi * (AOAC Official Method 962.16 - Akreditasyon Kapsamı: Kuru meyveler) |
210 TL |
||
G377 |
Gıdalarda Melamin analizi * (Akreditasyon Kapsamı: Süt) (U.S Food and Drug Administration Laboratory İnformation Bulletin Lib No 4422 ) |
410 TL |
||
G140 |
Balda Naftalin analizi * (Akreditasyon Kapsamı-Bal) (Food Chem.Toxic. Vol.28 No:4 syf.268) |
365 TL |
||
G412 |
Balda nitrofuran grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
400 TL |
||
G451 |
Balda Amitraz ve metabolitleri, Kaumafos analizi (J. AOAC International Vol.90, No.2) |
490 TL |
||
G452 |
Dokularda organoklorlu pestisitlerin analizi (J. AOAC International Vol.90, No.2) |
490 TL |
||
G455 |
Alkollü içeceklerde piknometre ile alkol yüzdesi tayini (Official Journal of The European Communities L333) |
290 TL |
||
G456 |
Gıdalarda Benzo(a)piren analizi (Macherey-Nagel Application Note 301290 Food Additives and Contaminants, 24(6):635-651 Eur Food Res Technol 218:208) |
415 TL |
||
G378 |
Meyve ve sebzelerde çoklu pestisit analizi * (J. AOAC International Vol.90, No.2) |
475 TL |
||
G385 |
Hayvansal kökenli gıdalarda pestisit ( B2c, B3a, B3b grubu ) kalıntı analizi * (J. AOAC International Vol.90, No.2, Akreditasyon Kapsamı-Bal) |
375 TL |
||
G386 |
Dokularda PCBs analizi (TS-EN 12766-1 ve 2) |
410 TL |
||
G493 |
Gıdalarda P-hidroksibenzoik asit esterleri analizi |
300 TL |
||
G414 |
Yumurtada Gaz kromatografisi ile organoklorlu pestisitler ve PCBs analizi * (Analytical Methods for Residue of Pesticides 5th Edition, Submethod 5 and 6, Ministry of Welfare, Health and Cultural Affairs Rijkswijk-Netherlands ) |
425 TL |
||
G492 |
Yumurtada koksidiyostat analizi |
555 TL |
||
VETERİNER İLAÇ KALINTISI ANALİZLERİ |
||||
G324 |
Balda kloramfenikol analizi * (U.S FDA Laboratory Information Bulletin No: 4281, Varian Application Note No.3 R1) |
390 TL |
||
G325 |
Sütte sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
410 TL |
||
G355 |
Sütte tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
410 TL |
||
G356 |
Balda tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
410 TL |
||
G357 |
Dokularda tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
410 TL |
||
G358 |
Balda sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
410 TL |
||
G359 |
Dokularda sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
410 TL |
||
G387 |
Dokularda beta agonist (A5 Grubu ) kalıntı analizi (Food Chemistry, 114,(3) 1115-1121) |
555 TL |
||
G388 |
Dokularda zeranol ve metabolitleri kalıntı Analizi (Analytica Chimica Acta 473, 151-160) |
555 TL |
||
G389 |
Hayvansal kökenli gıdalarda kinolin kalıntı analizi (Journal of AOAC İnternational 88 (4) 1160-1166) |
555 TL |
||
G390 |
Hayvansal kökenli gıdalarda makrolid kalıntı analizi (Journal of AOAC İnternational 88 (4) 1160-1166) |
555 TL |
||
G425 |
Su ürünlerinde (B3e) Malaşit yeşili, Kristal viyole, Brilyant yeşili analizi * ( Journal of AOAC İnternational vol.88 No:3- kapsam balık Dokusu) |
450 TL |
||
HORMON ANALİZLERİ |
||
G314 |
Meyve ve sebzelerde serbest halde bulunan bitki gelişim düzenleyicileri (HPLC-UV Yöntemi) |
250 TL |
G391 |
Dokularda steroid hormonları kalıntı analizi (Analytica Chimica Acta 637, 112-120) |
555 TL |
G415 |
Dokularda stilbenler kalıntı analizi (Analytica Chimica Acta 637, 112-120) |
545 TL |
ISIL İŞLEMLE OLUŞAN BİLEŞİKLER |
||
G316 |
Akrilamid Analizi (Journal of Food Composition and Analysis 21, (7), 565-568) |
525 TL |
Gıda Muhafaza ve Ambalaj Analiz Laboratuvarı
GIDA MADDELERİYLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEMELERİN ANALİZİ |
|||||||
G261 |
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için suda toplam migrasyon analizi (EN 1186-1/15) |
300 TL |
|||||
G262 |
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için etil alkolde toplam migrasyon analizi (EN 1186-1/15) |
300 TL |
|||||
G263 |
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için asetik asitte toplam migrasyon analizi (EN 1186-1/15) |
300 TL |
|||||
G264 |
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için yağda toplam migrasyon analizi (EN 1186-1/15) |
1.470 TL |
|||||
G361 |
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için %95 etil alkolde toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi) (EN 1186-1/15) |
300 TL |
|||||
G362 |
Gıda ile temas eden seramik malzemelerde Pb ve Cd migrasyon testi (84/500/EEC) |
600 TL |
|||||
G328 |
Gıda maddeleriyle temas eden kağıt ve karton benzeri malzemelerde formaldehit miktarının belirlenmesi (EN 645, EN 1541) |
670 TL |
|||||
G363 |
Gıda maddeleriyle temas eden malzemelerde melamin migrasyon testi (DS-CEN-TS 13130-27) |
450 TL |
|||||
G392 |
Gıda maddeleriyle temas eden plastik ve epoksi türevi madde ve malzemelerde: Diglisidil Eter (BADGE) migrasyon testi (HPLC) |
490 TL |
|||||
G393 |
Gıda maddeleri ile temas eden plastik malzemelerde Bisfenol A migrasyon testi (CEN TS 13130-13) |
300 TL |
|||||
G438 |
Gıda ile temas eden madde ve malzemelerde fitalat migrasyonu tayini- Bitkisel yağ |
450 TL |
|||||
G494 |
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için izooktanda toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi) (EN 1186-1/15) |
300 TL |
|||||
G511 |
Metal migrasyonu için numune hazırlama (EN 1186 1/15) |
180 TL |
|||||
G523 |
Suda toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
750 TL |
|||||
G524 |
Etil alkolde toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
750 TL |
|||||
G525 |
Asetik asitte toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
750 TL |
|||||
G526 |
İzooktanda toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi)-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
750 TL |
|||||
G527 |
%95 etil alkolde toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi)-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
750 TL |
|||||
AMBALAJ MATERYALİ ANALİZLERİ |
|||||||
G256 |
Ambalaj atmosferinde O2 (PBI Dansensor cihazı) |
65 TL |
|||||
G257 |
Ambalaj atmosferinde CO2 (PBI Dansensor cihazı) |
65 TL |
|||||
G258 |
Plastik filmlerde O2 geçirgenliği (ASTM D-3985) |
280 TL |
|||||
G259 |
Ambalaj materyalinde su buharı geçirgenliği (Desikant metodu ile) (ASTM D 3079-94) |
710 TL |
|||||
G428 |
Ambalaj materyalinde su buharı geçirgenliği (Su buharı geçirgenliği cihazı ile) (ASTM F-1249, ISO15106-3/15105-2) |
520 TL |
|||||
G260 |
Ambalaj materyalinde ışık geçirgenliği (ASTM D 1746-92) |
130 TL |
|||||
G273 |
Teneke kutuda kalay (ASTM B-767-88) |
130 TL |
|||||
G274 |
Teneke kutuda lak (ASTM B-767-88) |
130 TL |
* Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir. Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Duyusal Analiz Laboratuvarı
G135 |
Farklılık testleri (Eşlenmiş kıyaslama-ISO 5495, İkili-üçlü test- ISO 10399; Üçgen test-ISO 4120) |
625 TL |
|
G136 |
Çoklu kıyaslama testleri (Sıralama testi ISO 8587) |
620 TL |
|
G137 |
Kırmızı pul biberde acılık testi (Scoville index-ISO 3513) |
730 TL |
|
G138 |
Skalalar ile kalite derecelendirilmesi testleri (ISO 4121) |
625 TL |
|
G139 |
Tüketici tercih testleri |
860 TL |
|
Yardımcı malzeme kullanılarak (süt, çikolata gibi) yapılması gereken duyusal analizlerde; gerekli ilave malzemeler numune ile birlikte teslim edilir. |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri Laboratuvarı
G11 |
Toplam çözünür ve çözünmez diyet lif (AOAC 991.43) |
345 TL |
G12 |
Ham lif (selüloz) |
175 TL |
G22 |
Nişasta (Kit ile) |
285 TL |
G201 |
Bintane |
75 TL |
G204 |
Ekmek pişirme denemeleri |
200 TL |
G205 |
Elek analizi |
85 TL |
G206 |
Ekstensografi |
185 TL |
G208 |
Yaş ve kuru gluten |
100 TL |
G209 |
Yaş gluten |
85 TL |
G210 |
Yaş gluten miktarı ve gluten indeks değeri |
125 TL |
G213 |
Makarnada suya geçen madde miktarı |
110 TL |
G215 |
Sedimantasyon testi |
130 TL |
G380 |
Sedimentasyon ve modifiye sedimentasyon testi |
140 TL |
G216 |
Unun su kaldırma kapasitesi (Farinograf) |
150 TL |
G217 |
Yabancı madde |
75 TL |
G218 |
Kırık tane |
100 TL |
G219 |
Bozuk tane |
100 TL |
G382 |
Gluten analizi (ppm) |
345 TL |
G364 |
Siyah çayda okside olmamış tane |
75 TL |
G538 |
Uçucu asit |
75 TL |
Yağ Laboratuvarı
G8 |
Yağ (İşletme içi metot (D.05.G8) |
125 TL |
||||||||||||||||||||||
G9 |
Yağ (VELP SER148 Solvent Extraction Unit Operating Manual) |
95 TL |
||||||||||||||||||||||
G10 |
Kolesterol (Journal of Chromatography A, 540 1991, 323-329,) |
235 TL |
||||||||||||||||||||||
G221 |
Sütlü ve bitter çikolatada kakao yağı (TS 7800) |
150 TL |
||||||||||||||||||||||
G223 |
Eterde çözünmeyen yabancı madde (ISO 663) |
140 TL |
||||||||||||||||||||||
G224 |
İyot sayısı (ISO/DIS 3961, ekstre edilen yağda) |
110 TL |
||||||||||||||||||||||
G225 |
İyot sayısı (ISO/DIS 3961, katı ve sıvı yağlarda) |
60 TL |
||||||||||||||||||||||
G226 |
Kayma-erime noktası (AOCS Cc 1-25) |
85 TL |
||||||||||||||||||||||
G227 |
Kırılma indisi (TS 4960) |
70 TL |
||||||||||||||||||||||
G228 |
Peroksit sayısı (ISO 3960,ekstre edilen yağda) |
80 TL |
||||||||||||||||||||||
G229 |
Peroksit sayısı (ISO 3960,katı ve sıvı yağlarda) |
55 TL |
||||||||||||||||||||||
G231 |
Reichert-Meissl değeri (İşletme içi metot) |
205 TL |
||||||||||||||||||||||
G232 |
Sabun miktarı (British standart 684) |
65 TL |
||||||||||||||||||||||
G233 |
Sabunlaşma sayısı (ISO 3657) |
60 TL |
||||||||||||||||||||||
G234 |
Sabunlaşmayan madde miktarı (ISO 18609) |
125 TL |
||||||||||||||||||||||
G235 |
Serbest yağ asitliği (ISO 660, ekstre edilen yağda) |
100 TL |
||||||||||||||||||||||
G236 |
Serbest yağ asitliği (ISO 660, katı ve sıvı yağlarda) |
55 TL |
||||||||||||||||||||||
G237 |
Toplam esansiyel (uçucu) yağ oranı (TS EN ISO 6571) |
105 TL |
||||||||||||||||||||||
G239 |
Yağ asitleri kompozisyonu (ekstre edilen yağda) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda) |
260 TL |
||||||||||||||||||||||
G240 |
Yağ asitleri kompozisyonu (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar) |
200 TL |
||||||||||||||||||||||
G242 |
Trans yağ asitleri (ekstre edilen yağ asitleri kompozisyonu ve asit hidrolizi yağ analizi de yapılır) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda) |
260 TL |
||||||||||||||||||||||
G243 |
Omega 3 ve omega 6 (ekstre edilen yağ asitleri kompozisyonu ve asit hidrolizi yağ analizi de yapılır) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda) |
250 TL |
||||||||||||||||||||||
G365 |
Trans yağ asitleri (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar) |
205 TL |
||||||||||||||||||||||
G366 |
Omega 3 ve omega 6 (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar) |
205 TL |
||||||||||||||||||||||
G367 |
Sterol Kompozisyonu (ISO 12228) |
285 TL |
||||||||||||||||||||||
G245 |
Yağlarda mineral yağ aranması (TS 5039/Ocak, kalitatif) |
90 TL |
||||||||||||||||||||||
G250 |
Yoğunluk (AOCS Cc 10a-25) |
40 TL |
||||||||||||||||||||||
G251 |
Tiyobarbütirik asit (TBA) (AOAC Cd 19-90) |
125 TL |
||||||||||||||||||||||
G252 |
p-Anasidin (AOAC Cd 18-90) |
125 TL |
||||||||||||||||||||||
G253 |
Konjüge dienoik asit (IUPAC IID 19) |
230 TL |
||||||||||||||||||||||
G254 |
Trigliserit fraksiyonları ECN 42 farkı (ISO: DIS 17678, metot zeytin yağını kapsamaktadır.) |
240 TL |
||||||||||||||||||||||
G368 |
Zeytinyağında ve bitkisel yağlarda dumanlanma noktası tayini (D.05.G368, işletme içi metot) |
100 TL |
||||||||||||||||||||||
G369 |
Zeytinyağında ve bitkisel yağlarda polar madde tayini (D.05.G370, işletme içi metot) |
470 TL |
||||||||||||||||||||||
G370 |
Bitkisel yağlarda tokol kompozisyonun belirlenmesi (ISO 9936, metot yağ örneklerini kapsamaktadır.) |
290 TL |
||||||||||||||||||||||
G416 |
Sıvı yağlarda yabancı yağ aranması (D.05.G416, ISO: 12966-2, ISO 12228) |
445 TL |
||||||||||||||||||||||
G417 |
Zeytin yağında fındık yağı aranması (D.05.G417, ISO: 12966-2, ISO 12228, HPLC UV.Vis.) |
725 TL |
||||||||||||||||||||||
G482 |
Süt ve Süt Ürünlerinde Yabancı Yağ Tayini” ( ISO: DIS 17678) |
305 TL |
||||||||||||||||||||||
G483 |
Eritrodiol ve uvaol miktarı (Sterol kompozisyonu yapılır) |
275 TL |
||||||||||||||||||||||
G484 |
Yağ asidi etil esterleri (Official Journal of European Union, Comission regulation, No 61/2011) |
270 TL |
||||||||||||||||||||||
G485 |
Tahin helvasına susam yağı aranması (TS 2590) |
120 TL |
||||||||||||||||||||||
G498 |
Tahin miktarı % ( TS 2590) |
100 TL |
||||||||||||||||||||||
G499 |
E 471 Yağ asitlerinin mono- ve digliseritleri (mg/kg) (Pure & Appl. Chem.,Vol. 63, No.8, pp. 1153-1162) |
280 TL |
||||||||||||||||||||||
G501 |
Saponin |
255 TL |
||||||||||||||||||||||
G502 |
E 322 Lesitinler (mg/kg) (Pure & Appl. Chem. Vol. 62, No.4, pp.781-793) |
280 TL |
||||||||||||||||||||||
G506 |
Acılık (Kreis) (kütlece) (TS 2589) |
60 TL |
||||||||||||||||||||||
G507 |
E 491-495 Sorbitan esterler (mg/kg) (Pue&Appl. Chem.Vol.62,No.4,pp.781-193) |
275 TL |
||||||||||||||||||||||
G510 |
UV de özgül soğurma |
60 TL |
||||||||||||||||||||||
G517 |
Bitkisel yağlarda tağşiş tayini (D.05.G416, ISO: 12966-2, ISO 12228) |
545 TL |
||||||||||||||||||||||
G518 |
Bitter çikolata analizleri (TS 7800) (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri, Kakao yağı, Yağsız kakao kuru maddesi, Toplam kakao kuru maddesi dahil) |
415 TL |
||||||||||||||||||||||
G519 |
Sütlü çikolata analizleri (TS 7800) (Toplam yağ, Nem, Yağ asidi kompozisyonu, Şeker bileşenleri, Kakao yağı, Yağsız kakao kuru maddesi, Toplam kakao kuru maddesi, Süt yağı, Süt kuru maddesi dahil) |
625 TL |
||||||||||||||||||||||
G520 |
Pudingde kakao oranı (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri dahil) |
680 TL |
||||||||||||||||||||||
G521 |
Sütlü pudingde kakao oranı (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri, Yağ asidi kompozisyonu dahil) |
905 TL |
||||||||||||||||||||||
|
Danışmanlık Hizmetleri
TS EN ISO/IEC 17025, Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar: Laboratuvar Akreditasyonu bilgilendirme eğitimleri ve sistem kurulması. TS EN ISO 9001, Kalite Yönetim Sistemleri, bilgilendirme eğitimleri ve sistem kurulması. TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri, bilgilendirme eğitimleri Laboratuvar kurulması, işlerlik kazandırılması ve elemanlarının eğitimi |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
|||
G421 |
Gıda Güvenliği Sağlama Sistem Denetimi |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
Gıda Boyaları
SU BAZLI BOYALAR |
||||||
G128 |
Suda çözünen sentetik boyaların tayini ( FAO Food and Nutrition Paper 14/2, Manuals of Food Quality Control 53-56, Kalitatif) |
110 TL |
||||
G129 |
Suda çözünen sentetik boyaların tayini (FAO Food and Nutrition Paper 14/2, manuals of Food Quality Control 53-56, kantitatif) |
320 TL |
||||
ORGANİK BAZLI BOYALAR |
||||||
G322 |
Yağda çözünen sentetik boyaların kantitatif tayini (Sudan I-II-III-IV, Para Red) (Food Chemistry 105(2), 756-760 , HPLC-UV Vis.) |
185 TL |
||||
G323 |
Yağda çözünen sentetik boyaların kalitatif tayini (Sudan Orange G, Sudan Red 7G, - Sudan Black B, Sudan Rec 7) (Food Chemistry , 105(2), 756-760, HPLC-UV Vis.) |
200 TL |
||||
PİLOT TESİS |
||||||
G276 |
Pilot tesis ekipmanları |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||||
|
* Bu analiz, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO/IEC 17025’e göre akredite edilmiştir. Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Mineral Analiz Laboratuvarı
G94 |
Bakır ( AOAC 999.10) |
220 TL |
||
G95 |
Çinko (AOAC 999.10) |
220 TL |
||
G96 |
Demir (AOAC 999.10) |
220 TL |
||
G97 |
Fosfor (AOAC 986.24) |
220 TL |
||
G98 |
Kalsiyum (AOAC 985.35) |
220 TL |
||
G321 |
Kobalt (AAS-Alev) |
220 TL |
||
G99 |
Krom (AAS-Alev) |
220 TL |
||
G100 |
Magnezyum (AOAC 985.35) |
220 TL |
||
G101 |
Mangan(AOAC 985.35) |
220 TL |
||
G102 |
Nikel (AAS-Alev) |
220 TL |
||
G103 |
Potasyum (AOAC 985.35) |
220 TL |
||
G104 |
Sodyum (AOAC 985.35) |
220 TL |
||
G306 |
Selenyum (TSE EN 14627) |
220 TL |
||
G111 |
Arsenik (TSE EN 14627) |
220 TL |
||
G112 |
Civa (TSE EN 13806) |
220 TL |
||
G113 |
Kadmiyum (AOAC 999.10) |
220 TL |
||
G114 |
Kurşun (AOAC 999.10) |
220 TL |
||
G376 |
ICP-MS ile kantitatif element analizi (D.05.G376, işletme içi metot) |
220 TL |
||
Aynı numunede ilk elementten sonraki ilave her bir element analizi 75 TL’dir.
|