Makaleler (Ulusal)

-A +A
  • Biringen Löker, G., Amoutzopoulos, B., Akkuş Çevikkalp, S., Yaman, M., Şanlı, F., Küçük, F., Ötleş, S., Küçükçetin, A.,  TürKomp: Ülkesel Düzeyde ve Uluslararası Standartlarda Gıda Bileşen Veri Üretme Sistemi, Dünya Gıda, Eylül, 37-44, 2015.
  • Karaman, S., Toker, O.S., Ozturk, I., Yalcin, H. , Kayacier, A.,  Dogan, M., Sagdic, O., Response Surface Methodology study for effects of some phenolics and storage period on vegetable oil quality: Change in oxidation stability parameters. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 38, 759-772, 2014.
  • Doğan, C., Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve formaldehit, Gıda Teknolojisi, 1, 16, 2012.
  • Seyhan, F., Kuruyemişlerin bozulma nedenleri ve depolama koşulları, Rekolte Dergisi, Eylül-Ekim, 20-24, 2012.
  • Ağel, H., Gıda ışınlama, Dünya Gıda Dergisi, 5, 25-29, 2011.
  • Öncü, N., Gıda endüstrisinde ''provokasyon testinin (challenge test)'' önemi, Dünya Gıda Dergisi, 10, 45-47, 2011.
  • Öğüt, O., Öner, E., Yaşar, Z., İstanbul'da yerleşik bazi ekmek üretim alanlarının Gıda güvenliği kriterlerine uygunluk durumlarına yönelik bir araştırma, Dünya Gıda Dergisi, 1, 31-37, 2010.
  • Ağel, H., Bir halk sağlığı sorunu: Salmonella ve kanatlı hayvanların rolü, Dünya Gıda Dergisi, 5, 75-81, 2010.
  • Öztürk, T., Borcaklı, M., Lee, M. K., Kim, J.S., Bahar, B., Türk damak zevkine uygun kimchi üretimi, Dünya Gıda Dergisi, Aralık, 70-75, 2010.
  • Kaplan, M., Organik Gıdalar neden tercih edilmeli, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, 501, 42, 2009.
  • Alasalvar, C., Pelvan, E., Günümüzün ve geleceğin gıdaları: Fonksiyonel gıdalar, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, 501, 26-29, 2009.
  • Ertaş, E., Topal, B., Gıda hileleri konusunda toplum olarak yeterince bilinçli miyiz?, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, 501, 38-42, 2009.
  • Özdemir, İ., Akıllı ambalajlar, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, 501, 58-61, 2009.
  • Doğan, C., Gıdayla temas eden malzemeler ambalajlar, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, 501, 56-61, 2009.
  • Saklar Ayyıldız, S., Nanoteknolojinin Gıda ambalajında uygulanması, INFOVET, 101, 61-98, 2009.
  • Seyhan, F., Fındıkta GMP VE GSP Uygulamaları, Gıda; Ordu Tarım İl Müdürlüğü, 8, 2009.
  • Bakan, A., Gıdaların antioksidan kapasitesini belirleme yöntemleri, Gıda Dergisi, 09, 76-78, 2009.
  • Bakan, A., Balın kalite kriterleri ve önemi, Bizim Market, 10, 92-95, 2009.
  • Bakan, A., Balın gizemi, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, 10, 8-11, 2009.
  • Ağel, H., Sulardaki gizli tehlike: Seyahat ilişkili lejyoner hastalığı, Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi, 14, 84-87, 2009.
  • Löker, G.B., TÜBİTAK TARAL 1007 Ulusal gıda kompozisyonunun belirlenmesi ve yaygın sürekli paylaşım sisteminin oluşturulması. Analiz 35, 3, 38-39, 2009.
  • Ağel, H., Elisa tekniği ile çiğ ve ısıl işlem görmüş et ürünlerinde et türlerinin tespiti, Dünya Gıda, 7, 2008.
  • Ağel, H., Su ile bulaşan hastalıklar, SD Platform Dergisi, 7, 2008.
  • Özkoç, S., Tahıl ürünlerinde akrilamid miktarını azaltma yöntemleri - veritabanı ve bilgilendirme çalışmaları, Dünya Gıda Dergisi, 58-66, 2008.
  • Seyhan, F., Fındıkların depolanması, Gıda Güvenliği, 2, 5, 2008.
  • Ölmez, H., Tuncay, F., Özcan, N., Akrilamid bilmecesinde son durum, Dünya Gıda Dergisi, 18, 1, 2008.
  • Keskin, S., Mikrodalga fırında unlu mamullerin pişirilmesi, Gıda Mühendisliği Dergisi, 24, 37-36, 2007.
  • Yaşar, Z., Öner, E., Öğüt, O., Yaş pastalarda Koliform, E.Coli ve S. Aureus bakterileri üzerine bir araştırma, Dünya Gıda, 3, 67-72, 2007.
  • Ağel, H., Gıdaların halk sağlığı ve ekonomik açıdan önemi, Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi, 3, 88-91, 2007.
  • Ağel, H., Gıda kaynakli hastalıkların ekonomi üzerinde etkileri, Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi, 4, 2007.
  • Saklar Ayyıldız S., Ambalaj ve nanoteknoloji, Dünya Gıda, 11, 29-31, 2007.
  • Şatir, G., Türkiye'de keçi sütü ve değerlendirilmesi, Süt Dünyası, 11, 25-27, 2007.
  • Ertaş, E., Özer, Bitkisel yağ karışımlarının tanımlanmasında yeni karışımlar, Dünya Gıda Dergisi, 8, 61-62, 2006.
  • Saklar Ayyıldız, S., Seylam Küşümler, A., Yeşil olum evresindeki muzun depolama süresinin farklı ambalaj yöntemleriyle uzatılması, Dünya Gıda, 10, 44-48, 2006.
  • Saklar Ayyıldız, S., Seylam Küşümler, A, Akıllı ambalajlar, Dünya Gıda, 11, 36-37, 2006.
  • Saklar Ayyıldız, S., Seylam Küşümler, A., Muhafaza ve ambalajlama çalışmaları, ASD Ambalaj Bülteni, 06, 60-61, 2006.
  • Saklar Ayyıldız, S., Seylam Küşümler, Niçin akıllı ambalajlama, Standard, 2, 49-51, 2006.
  • Ölmez, H., Sodyum Laktatin Bacillus Cereus'un büyüme kinetiği üzerindeki etkisi, İTÜ Dergisi, 6, 2005.
  • Açkurt, F., Toklu, G., Biringen Löker, G. Palm yağının sağlıklı beslenmedeki yeri. Gıda Teknolojisi, Ekim, 2004.
  • Açkurt, F., Biringen Löker, G., Toklu, G. Ekmeğin vitamin ve minerallerce zenginleştirilmesi. Gıda Teknolojisi, Mayıs, 2004
  • Saklar, Ayyıldız, S., Muzda yeni fırsatlar, Globus Dünya Dergisi, 11,  82-83, 2003.
  • Biringen Löker, G. Enerji içecekleri. Dünya Gıda Ağustos, 8, 100-102, 2002.
  • Biringen Löker, G. Beyaz et ve sağlık.  Dünya Gıda, Haziran, 6, 46, 2002.
  • Biringen Löker, G. Quark bir peynir çeşidi. Dünya Gıda, Mart, 3, 59-60, 2002.
  • Biringen Löker, G., Toklu, G. Süt yağı ve fonksiyonları. Dünya Gıda, 6, 11, p: 78-79, 2000.
  • Biringen Löker, G., Açkurt, F., Biringen Löker, M. Soya ve soya ürünlerinin beslenme ve sağlık açısından önemi. Gıda, (3), 44-48, 1999.
  • Açkurt, F., Biringen Löker, G., Löker, M. Sağlıklı beslenmede özel fizyolojik etki gösteren gıdaların yeri. Gıda, (4), 36-41, 1999.
  • Biringen Löker, G. Özel beslenme amaçlı gıdalar ve süt ürünleri. Market, (49), 66-67, 1999.
  • Açkurt, F., Biringen Löker, M., Biringen Löker, G. Çeşitli besinlerin ve besin ögelerinin süper oksit dismütaz (SOD) aktivitesi üzerine etkilerinin araştırması (II). Gıda Teknolojisi, Yıl 3, Sayı 2, s:82-88, 1998.
  • Biringen Löker, G., Açkurt, F., Löker, M. Gıdaların çeşitli besin öğelerince zenginleştirilmeleri. Gıda Teknolojisi, Yıl 2, Sayı 10, s: 38-45, 1997.
  • Biringen Löker, G. ve Löker, M. Süt teknolojisinde çeşitli gaz uygulamaları. Gıda Teknolojisi, Yıl 2, Sayı 11, s: 41-43, 1997.
  • Açkurt, F., Biringen Löker, G., Löker, M. Serbest radikaller, antioksidan öğeler ve beslenme. Gıda Teknolojisi, Yıl 1, Sayı 6, s: 53-68, 1996.
  • Biringen Löker, G. ve Löker, M. Süt proteini esaslı yenilebilir filmler ve kaplama materyalleri. Gıda Teknolojisi, Yıl 1, Sayı 2, s: 57-60, 1996.