Laboratuvarlarımız Tarafından Verilen Endüstriyel Hizmetler
Numune Miktarları ve Ambalaj
Laboratuvarlarımız TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre uluslararası akreditasyon belgesine sahiptir.
NUMUNE MİKTARLARI VE AMBALAJ
Yapılacak analiz türüne ve sayısına göre gönderilmesi gereken numune miktarları değişmekle birlikte, katı gıda gruplarından en az 1 kg, sıvı gıdalardan en az 1 lt gönderilmesi gerekmektedir. Dayanıklı gıdalar (Raf ömrü uzun ve ambalajlı gıdalar) dışında raf ömrü kısa olan ürünler, mikrobiyolojik analiz, duyusal analiz, su aktivitesi ve nem analizi için gelen numunelerden şahit numune saklanmaz. Diğer gıdalara ait şahit numuneler 3 (üç) ay boyunca saklanır. Kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel açıdan bozulan ve tehlike arz eden örnekler, örnek saklama süresinin bitimi beklenmeden imha edilir. Aynı numunede çok sayıda analiz istendiğinde veya özelliği olan numunelerin gönderilmesi durumunda önceden ilgili laboratuvarlar ile temasa geçilmelidir.
Üniversitelerden yapılan başvurularda numuneler analize hazır (ekstraksiyon/çözme v.b.) halde getirilmelidir.
Analize gönderilen numunelerin ambalajlanmasında dikkat edilmesi gereken konular:
- Malzemeler orijinal ambalajında veya dökülme, yırtılma, akma riski taşımayan uygun plastik torba, poşet veya cam kavanoz ve şişelerde gönderilmelidir.
- Ambalaj materyali temiz (hiç kullanılmamış) olmalıdır.
- Numunelerin ağzı sıkıca kapatılmalı, nem alması önlenmelidir.
- Işık ve sıcaklıktan etkilenen analizlerin yapılacağı (vitamin analizleri gibi) numunelerin koyu renkli cam kavanoz veya naylon torba içerisinde olması ve yüksek sıcaklığa maruz kalmaması tercih edilmelidir.
Gıda Enstitüsü’ne mikrobiyolojik su analizi yaptırmak için başvurulduğunda dikkat edilecek noktalar:
- Su numunesi, Enstitümüzden temin edilecek steril kaplara alınmalıdır.
- Suyun mikrobiyolojik analizi için TÜBİTAK MAM Endüstriyel Hizmetler Birimi’ne bir dilekçe ile başvurulmalıdır.
- Su numuneleri alındıktan sonra en geç 6 saat içinde Enstitümüze ulaştırılmalıdır.
- Kabın üzerinde suyun cinsi (kaynak, depo, şehir şebeke, deniz suyu vb.) ve işlem görüp görmediği (klorlama, filtrasyon vb.) belirtilmelidir.
Numunenin çeşmeden alınması halinde:
- Su numunesini alacak kişi, önce ellerini sabunla iyice yıkayıp alkollemelidir.
- Çeşme açıldıktan sonra, su 5-10 dakika kadar akıtılmalıdır.
- Kabın ağız kısmına kapatılan pamuk veya kapak üst kısmından tutularak açılmalıdır.
- Kaba su doldurulurken ağzı musluğa değdirilmemeli ve el veya parmaklardan süzülerek akmaması için şişe dip kısmından tutulmalıdır.
- Kap doldurulduktan sonra hemen ağzı kapatılmalıdır.
Numunenin kuyu veya depolardan alınması halinde:
- Su numunesini alacak kişi, önce ellerini sabunla iyice yıkayıp alkollemelidir.
- Steril su kabının dış kısmı bol alkole batırılmış pamukla iyice silinmelidir.
- Kapak alevin yanında açılıp bekletilmeli veya kapatılmalıdır.
- Alkole batırılmış olan sicim, kabın boynuna bağlanmalıdır.
- Kabın ağız kısmı alevden geçirilip, kap numune alınacak kuyu veya depoya daldırılarak doldurulmalıdır.
Mikrobiyolojik analizler için getirilen numuneler, bu şartlara ilave olarak en az 500 g olmak üzere, steril ambalajda veya açılmamış olarak orijinal ambalajında getirilmelidir. Ambalajlar mikrobiyal kontaminasyona neden olmayacak şekilde geçirgenliği olmayan malzemeden üretilmiş olmalıdır. Dondurulmuş ürünler, -15°C nin üstünde olmamalı, soğuk zincirde getirilmesi gereken ürünlerin sıcaklık değeri 1°C ile 8°C arasında olmalıdır. Diğer ürünlerde sıcaklık değeri ortam sıcaklığında olmalı ve bu değer 40°C yi geçmemelidir. Ambalajlarında muhafaza sıcaklığı belirtilen ürünlerde, bu değer esas alınmalı, margarin ve sürülebilir yağlarda numune sıcaklığı 14°C den fazla olmamalıdır. Numune miktarı, yapılacak analiz sayısına göre değişebileceğinden en doğru uygulama için numune kabul birimi ile irtibat sağlanmalıdır.
Gıda Moleküler Biyoloji Laboratuvarına gönderilecek analizler için kabul kriterleri:
- Numuneler orijinal ambalajla kabul edilir ve taşınır. Aynı numunenin başka laboratuvarda analize alınması gereken koşullarda, eğer açılmamış paketli numune diğer analiz için de gerekiyorsa, gerekli miktarda açılmamış numune tedarik edilir. Açılmamış paketli numune gerektirmeyen analizler için ayrı numune tedarik edilmediği durumlarda numune ilk olarak gıda moleküler biyoloji laboratuvarına taşınır, burada homojenize edilir ve numune zaman kaybedilmeden diğer laboratuvar(lar)a dağıtırlır. 500 g’dan az numune gelmesi durumunda öncelikle ilgili laboratuvardan numuneye yapılacak analiz hakkında görüş alınır. Laboratuvar numunenin analize alınması için uygunluk verdiği takdirde, şahit numune tutulmaksızın numune kabul edilir ve analize alınır.
- GDO analizi için gönderilen numuneler başka analizler için bölünmez, ayrı olarak orijinal ambalajında veya bulaşmayı engelleyecek koşullarda laboratuvara gönderilir. Resmi kontroller için alınan ve kodlanarak ayrı ayrı paketlenen numuneler bir arada olmak üzere ayrı ayrı paketlenir. Asıl ve şahit numune olmak üzere mühürlenir ve etiketlenir. Mühürleme işlemi, numune güvenliğini temin amacıyla, mühür bozulmadan paket açılmayacak şekilde yapılır.
- Laboratuvar numunelerinde, gerektiğinde paçal numune azaltılmış numune haline getirilir. Laboratuvara gönderilen numunenin miktarı 500 g’dan az olmamalıdır ve orijinal ambalajında olmalıdır. 1 kg ve altındaki ürünlerde “Laboratuvar numune ağırlığı 500 g’dan az olmamalıdır.” şartı aranmaz. Alınacak numunelerin dane halinde olması durumunda paçal numunelerin ağırlığı 35.000 dane/tohum sayısına karşılık gelen ağırlıktan daha az olamaz ve laboratuvara gönderilecek numune 10.000 dane/tohum sayısına karşılık gelen ağırlıktan az olamaz.
- Dane ürünler için alınacak numune miktarı aşağıda tabloda verilmiştir.
Bitki |
10.000 dane/tohum sayısına karşılık gelen ağırlık (g) (laboratuvar numunesi) |
35.000 dane/tohum sayısına karşılık gelen ağırlık (g) (paçal) |
Arpa, darı, yulaf, pirinç, çavdar, buğday |
400 |
1.400 |
Mısır |
3.000 |
10.500 |
Soya fasulyesi |
2.000 |
7.000 |
Kolza tohumu |
40 |
140 |
Protein ve doku gibi biyolojik numuneler bozulmaya sebebiyet vermeden uygun koruyucular içinde ulaştırılmalıdır. RNA ve DNA gibi örnekler ise dondurulmuş halde çözünmeden ulaştırılmalıdır.
Numune kapları üzerinde, numunenin ne olduğu, kuruluş ve/veya kişi adı, varsa müşteri numune kodu, numune alma tarihi gibi bilgiler içeren etiket bulunmalıdır.
Karar Kuralı: Karar Kuralı, belirlenmiş bir gerekliliğe uygunluğu belirtirken ölçüm belirsizliğinin nasıl hesaba katılacağını açıklayan kuraldır. Yasal otorite, kanunlar yada müşterinin aksi talebi olmadığı sürece laboratuvarımız tarafından uygunluk değerlendirme kararlarında, ölçüm belirsizliği ve güven düzeyini göz önünde bulundurmaksızın analiz sonucunun belirtilmiş sınırlar içinde olup olmadığına dayanarak uygunluk veya aykırılık kararı verilir.
Uygunluk değerlendirmesi aşamasında, analiz sonuçlarının ölçüm belirsizliği ve güven düzeyi dikkate alınarak değerlendirilmesini talep ediyorsanız ilgili laboratuvar ile iletişime geçiniz.
|
![]() |
Gıda Moleküler Biyoloji Laboratuvarı
G348 |
Genetik yapısı değiştirilmiş organizmaların (GDO) Real-Time PCR Yöntemi ile kalitatif olarak tespiti * (ISO 24276, ISO 21569, D.05.G348, D.05.G348-1, D.05.G513, D.05.G513-1)) |
1.160 TL |
|
G409 |
Gıda örneklerinde soya pirinç, bezelye ve antep fıstığı katkısı aranması |
650 TL |
|
G410 |
Gıda, yem ve tohum örneklerinde Real Time PCR yöntemi ile GDO tanımlanması * |
530 TL |
|
G423 |
İşlenmiş Gıda ve Gıda Katkı Maddelerinde, (Jelatin, kollajen vb.) domuz , sığır ve referans hayvan DNA’sı aranması * |
1.100 TL |
|
G424 |
Süt ve süt ürünlerinde keçi, inek ve koyun orijin tespiti |
530 TL |
|
G430 |
Gıda örneklerinde yer fıstığı aranması |
650 TL |
|
G449 |
Gıda örneklerinde nohut/leblebi tozu tespiti |
650 TL |
|
G481 |
Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile yerfıstığı aranması ve miktar analizi metodu |
1.000 TL |
|
G496 |
Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile soya proteini aranması ve miktar analizi metodu |
1.000 TL |
|
G497 |
Gıda Örneklerinde ELISA yöntemi ile süt proteini aranması ve miktar analizi metodu |
1.000 TL |
|
G503 |
Gıda örneklerinde ELISA yöntemi ile fındık proteini aranması ve miktar tayini * |
1.000 TL |
|
G514 |
Et ve et ürünlerinde sakatat ve yabancı doku tayini analizi * |
1.730 TL |
|
G531 |
Bitki Spesifik Soya , Pamuk ve Mısır Geni Taraması * (ISO21569, ISO24276, SureFood GMO Plant 4plex kiti manueli) |
1.250 TL |
|
G532 |
Real-time PCR metodu ile; MON87701, MON87708, MON87789, CV127, DP305423, DAS44406-6, DAS 68416-4, DAS 81419-2 Soya tipi belirleme analizi * ( ISO21569, ISO24276, SureFood GMO ID 4plex Soya kiti manueli, JRC Event-specific Method for the Quantification of Soybean DAS-44406-6, DAS 68416-4, DAS 81419-2 by Real-time PCR) |
2.500 TL |
|
G533 |
Real time PCR Metodu ile; 281-24-236, 3006-210-23, GHB614 Pamuk tipi belirleme analizi * (ISO21569, ISO24276,Eurofins GMOIdent RT 281-24-236, RT 3006-210-23 ve RT GHB614 Cotton kitlerinin manuelleri. Akreditasyon Kapsamı: Gıda, Yem ve Tohum Örnekleri) |
1.500 TL |
|
G534 |
Bitki spesifik Şekerpancarı ve Şeker Kamışı Geni Taraması * |
1.200 TL |
|
G535 |
Real time PCR Metodu ile; DAS40278-9 mısır Tip Belirleme Analizi * |
550 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Genel Kimyasal Analiz Laboratuvarları
G1 |
Nem
|
75 TL |
|
G2 |
Nem (AOAC 934.06, 920.149-Kuru meyveler) |
100 TL |
|
G3 |
Kuru madde, suda çözünür (Briks) (TS-4890) |
100 TL |
|
G4 |
Kül
|
115 TL |
|
G5 |
Asitte çözünmeyen kül (AOAC 930.22, TS 1566 ISO 1577, TS 1128 ISO 763, TS ISO 735, TS ISO 5985, TS 2133 ISO 930, TS 5000, TS 2190, TS 2383) |
130 TL |
|
G6 |
Suda çözünen külde alkalilik (TS 1564, TS 1565, TS 1567) |
120 TL |
|
G7 |
Protein Kjeldahl yöntemi ( AOAC 960.52. Foss Tecator Manuel 2300 AB 2003 AN, Tüm gıdalar) |
95 TL |
|
G13 |
pH (AOAC 981.12,TS 1728 ISO 1842) |
90 TL |
|
G14 |
Toplam asitlik (AOAC 942.15) |
125 TL |
|
G15 |
Tuz (AOAC 960.29) |
125 TL |
|
G16 |
Toplam şeker ve invert şeker (AOAC 923.09, Tüm gıdalar) |
200 TL |
|
G23 |
Renk (Hunter Lab (Lab Scan XE)) |
155 TL |
|
G24 |
Renk (Minolta CR-300) |
170 TL |
|
G25 |
Su aktivitesi (aw) |
125 TL |
|
G26 |
Viskozite |
245 TL |
|
G28 |
Gıdalarda doku testi (Stable Micro Systems TA.XT plus tekstür analiz cihazı) |
250 TL |
|
G458 |
Jelatinde Bloom Derecesi (ISO 9665:1998) |
255 TL |
|
G459 |
Renk (Tintometre) |
150 TL |
|
G460 |
Bulanıklık (Türbidimetre ) |
120 TL |
|
G474 |
Toplam fenol analizi |
285 TL |
|
G475 |
Toplam flavonoid analizi |
285 TL |
|
G476 |
Toplam antosiyanin analizi |
285 TL |
|
G477 |
Toplam antioksidan aktivite analizi (DPPH yöntemiyle) |
300 TL |
|
G522 |
Gıda ürünlerine spesifik analizler |
Fiyat talep edilen analiz kapsamına göre belirlenir. |
|
BAL ANALİZLERİ |
|||
G17 |
Şeker bileşenleri (Sakkaroz, Fruktoz, Glukoz, Maltoz ) (DIN 10758) |
450 TL |
|
G141 |
Diyastaz sayısı (AOAC 958.09- Bal ) |
240 TL |
|
G461 |
HPLC yöntemi hidroksimetil furfural (HMF) Tayini (Harmonised Methods of IHC Determination of HMF by HPLC) |
320 TL |
|
G143 |
İletkenlik (Harmonised Methods of International Honey Commission) |
105 TL |
|
G144 |
Prolin (AOAC 979.20- Bal) |
210 TL |
|
G146 |
Asitlik (AOAC 962.19- Bal) |
115 TL |
|
G147 |
Nem (AOAC 969.38- Bal) |
120 TL |
|
G148 |
d13C/12C İzotop oranı ve C4 Bitki şekerleri oranı (AOAC 998.12- Bal) (C13 (bal) ve C13 (protein) okumaları UME- Organik Kimya Laboratuvarı (G3OK) tarafından yapılmaktadır.) |
660 TL |
|
G462 |
Balda suda çözünmeyen madde tayini (TS 3036) |
115 TL |
|
ÇAY / KAHVE ANALİZLERİ
G151 |
Toplam toz çay miktarı |
115 TL |
G152 |
Su ekstraktı (ISO 9768) |
140 TL |
G153 |
Kafein (Journal of Food Sciense Vol:48, 745-750, D.05.G153, işletme içi metot-HPLC UV, çay ve kahve) |
375 TL |
G154 |
Çözünebilir kahvede suda çözünürlük (TS 5389) |
110 TL |
G155 |
Theaflavin |
315 TL |
G156 |
Thearubigin |
315 TL |
G158 |
%10’luk HCl’de çözünmeyen kül (AOAC 930.22, TS 1566 ISO 1577, TS 1128 ISO 763, TS ISO 735, TS ISO 5985, TS 2133 ISO 930, TS 5000, TS 2190, TS 2383) |
125 TL |
G159 |
Suda çözünen külde alkalilik (TS 1564, TS 1565, TS 1567) |
130 TL |
G160 |
Suda çözünen kül (TS 1565) |
130 TL |
ET VE SU ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ |
||
G161 |
Türlerinin belirlenmesi
Tür tespitleri DNA aranması yöntemi ile yapılmaktadır. |
480 TL |
G162 |
Hidroksiprolin (TS 6236, ISO 3436) |
155 TL |
G164 |
Nitrit ve nitrat (et ürünlerinde , taze sebzelerde, baharatlarda, süt tozunda) (Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie) |
180 TL |
G167 |
Tiyobarbütirik asit (TBA)( Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie) |
120 TL |
G168 |
Toplam uçucu bazik nitrojen (TVB-N) ( Shormüller, J.Handbuch der Lebensmittelchemie) |
120 TL |
G396 |
Et ürünlerinde kollagen/et protein oranı (TSE 6236, ISO 3436) |
155 TL |
G404 |
Et ve et ürünlerinde hindi DNA oranı tespiti (Real Time PCR) |
980 TL |
G405 |
Et ve et ürünlerinde tavuk DNA oranı tespiti (Real Time PCR) |
980 TL |
G406 |
Et ve et ürünlerinde dana DNA oranı tespiti (Real Time PCR) |
980 TL |
MEYVE SUYU, REÇEL VE KONSERVE ANALİZLERİ |
||
G170 |
Dolum oranı (TS 2664) |
115 TL |
G172 |
Etil alkol (HS-GC-MS) (AOAC Official Method 983.13.2005 Alcohol in Wines Gas Chromatography Method ) |
300 TL |
G173 |
Formol sayısı (TS EN 1133) |
120 TL |
G174 |
Konsistans (Bostwick Konsistometresi) |
115 TL |
G175 |
Reçellerde meyve oranı (TS 3958) |
110 TL |
G178 |
Şeftali nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133) |
730 TL |
G179 |
Kayısı nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133) |
730 TL |
G180 |
Vişne nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133) |
730 TL |
G182 |
Sirkede yapaylık testi (Asetil metil karbinol testi) (TS 1880 EN 13188) |
150 TL |
G183 |
Süzme ağırlığı (TS 2664) |
115 TL |
G186 |
Yabancı madde (ilgili ürün standardı veya tebliğinde belirtilen yöntem) |
190 TL |
G187 |
Gazlı içeceklerde CO2 (TS 2259) |
115 TL |
G304 |
Portakal nektarında meyve oranı (Mg, Ca, K, AOAC 985.35, P: AOAC 986.24, Formol sayısı TS EN 1133) |
730 TL |
G538 |
Uçucu asit |
130 TL |
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ |
||
G17 |
Süt şekeri (Laktoz) (DIN 10758, D.05.G17 işletme içi metot, HPLC RID) |
450 TL |
G196 |
Yoğurtta jelatin (kalitatif) |
85 TL |
ŞEKER ANALİZLERİ |
||
G198 |
Çözelti rengi (ICUMSA) (TS 861) |
155 TL |
G200 |
İletkenlik külü (TS 861, 2007) |
120 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Mikrobiyoloji Laboratuvarı
G42 |
Toplam bakteri sayımı (FDA/BAM Bölüm 3) |
160 TL |
||
G43 |
Koliform (FDA/BAM Bölüm 4) |
180 TL |
||
G44 |
Fekal koliform (FDA/BAM Bölüm 4) |
180 TL |
||
G45 |
Escherichia coli (FDA/BAM Bölüm 4, ISO 16649-2) |
215 TL |
||
G46 |
Enterobacteriace (ISO 21528-2) |
185 TL |
||
G47 |
Enterokok (ICMSF,146-148) |
185 TL |
||
G50 |
Staphylococcus aureus (FDA/BAM Bölüm 12 ) |
185 TL |
||
G51 |
Bacillus cereus (FDA/BAM Bölüm 14) |
185 TL |
||
G52 |
Clostridium perfringens (AOAC,976.30 ) |
210 TL |
||
G54 |
Pseudomonas Aureginosa (D.05.G54) |
185 TL |
||
G56 |
Maya-Küf (FDA/BAM Bölüm 18) |
195 TL |
||
G59 |
Ekmek ve unda rope bakterisi (TS 5000) |
160 TL |
||
G62 |
Liyofilizasyon işlemi (24 saat) örneğe göre belirlenir. |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||
G63 |
Ortam havasının mikrobiyolojik kontrolü (cihazla) |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||
G64 |
Petri ile ortam havasının mikrobiyolojik kontrolü |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||
G310 |
Laktik asit bakterisi (ISO 15214) |
185 TL |
||
G311 |
Osmofilik maya (D.05.G311) |
160 TL |
||
G450 |
Su örneklerinde membran filtrasyon tekniği ile sayım yöntemi (E-coli, Enterokok,koliform, P.aureginosa, Anaerob sporlu sülfit redükte eden bakteri, patojen stafilokoklar) |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||
G470 |
Suda toplam bakteri (FDA/BAM Bölüm 3) |
170 TL |
||
G471 |
Suda koliform bakteri (FDA/BAM Bölüm 4) |
180 TL |
||
G508 |
Cronobacter sakazakii (Enterobacter sakazakii) (ISO 22964) |
295 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Patojen Laboratuvarı
G48 |
Escherichia coli 0157 (TS EN ISO 16654) |
200 TL |
G49 |
Salmonella spp (TS EN ISO 6579) |
200 TL |
G53 |
Listeria monocytogenes (FDA/BAM Bölüm 10) |
200 TL |
G70 |
Sularda Legionella pneumophila (TS ISO 11731) |
215 TL |
G312 |
Campylobacter spp (ISO 10272-1) |
200 TL |
G339 |
Listeria monocytogenes (AOAC 2003.12, BAX System Real Time PCR Assay) |
250 TL |
G338 |
Salmonella (BAX System Real Time PCR ASSAY) |
250 TL |
G340 |
Escherichia coli 0157:H7 (BAX System Real Time PCR Assay) |
250 TL |
G341 |
Campylobacter spp (BAX System Real Time PCR Assay |
250 TL |
G454 |
Staph Enteretoksin (VIDAS Staph enterotoxin II) |
275 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Mikoloji Laboratuvarı
G61 |
Mikroorganizma kültürü temini |
900 TL |
G65 |
Seramik yüzeylerin antibakteriyel özellik testi |
1.115 TL |
Test edilecek yüzeyler pürüzsüz, maksimum 1cm kalınlığında ve 5x5cm2 lik kareler halinde hazırlanmış olmalıdır. 1 örnek ve 1 bakteri ile test için 6 paralel parçaya ihtiyaç duyulmaktadır. |
||
G373 |
Tekstil materyallerinde antibakteriyel aktivitenin değerlendirilmesi (İnhibisyon Zonu) |
525 TL |
G374 |
Tekstil materyallerinde antibakteriyel aktivitenin kantitatif olarak belirlenmesi |
1.120 TL |
G375 |
Çeşitli materyaller için antifungal aktivitenin belirlenmesi (İnhibisyon Zonu) |
720 TL |
Her numune için işlem görmemiş bir numunenin de olması karşılaştırma için gerekmektedir. Malzemenizin testlere uygunluğu, hedeflenen kullanım için hangi organizmalar ile test edilebileceği ve diğer koşulların belirlenmesi için analiz sorumlusu ile bağlantıya geçilmelidir. |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Beslenme Laboratuvarı
G72 |
Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, diyet lif ve asit hidrolizi yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) |
670 TL |
G73 |
Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, diyet lif, yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
670 TL |
G74 |
Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat ve asit hidrolizli yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
520 TL |
G75 |
Enerji (nem, kül, protein, karbonhidrat, yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
480 TL |
G76 |
Enerji (nem,kül,protein, karbonhidrat, Gerber yöntemi ile yağ analizleri/hesabı dahil) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
480 TL |
G77 |
Enerji (sıvı yağ ve margarinde) (Atwater) (Atwater genişletilmiş faktör sistemi) |
300 TL |
G80 |
Metabolik enerji- Ruminantlar için yem hammaddelerinde (kül, protein, asit hidrolizli yağ, selüloz analizleri/hesabı dahil) (TS 9610) |
495 TL |
G82 |
A vitamini (D.05.G82, İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
540 TL |
G84 |
E vitamini (alfa tokoferol) (D.05.G84,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
480 TL |
G85 |
B1 vitamini (tiamin) (D.05.G85,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
390 TL |
G86 |
B2 vitamini (riboflavin) (D.05.G86,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
420 TL |
G87 |
B6 vitamini (D.05.G87,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
465 TL |
G88 |
C vitamini (L-askorbik asit)(D.05.G420,İşletme içi Metot-HPLC UV) |
335 TL |
G90 |
Folik asit(katkılı örneklerde) (D.05.G90,İşletme içi Metot-HPLC FLD-UV) |
625 TL |
G91 |
Niasin (D.05.G91, İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
350 TL |
G105 |
Amino asitler (protein analizi yapılmadan) (D.05.G105, işletme içi metot- HPLC UV) |
660 TL |
G106 |
Amino asitler (protein analizi yapılarak) (D .05.G105, işletme içi metot- HPLC UV) |
730 TL |
G307 |
B5 vitamini (pantotenik asit) (D.05.G307, İşletme içi Metot-HPLC UV) |
560 TL |
G308 |
B7 vitamini (biotin) (D.05.G308, İşletme içi Metot-HPLC UV) |
720 TL |
G399 |
K1 vitamini (fillokinon) (D.05.G399,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
540 TL |
G400 |
K2 vitamini (menakinon-4) (D.05.G400,İşletme içi Metot-HPLC FLD) |
530 TL |
G401 |
D3 vitamini (kolekalsiferol) (D.05.G401,İşletme içi Metot-HPLC UV) |
775 TL |
G402 |
Karotenoidler (beta karoten, lutein, likopen) (D.05.G402,İşletme içi Metot-HPLC UV) |
480 TL |
G411 |
A vitamini (RAE) (retinol, beta karoten) (D.05.G82,D.05.G402) |
615 TL |
G418 |
Triptofan (protein analizi yapılmadan) (D.05.G418, işletme içi metot- HPLC FLD) |
270 TL |
G419 |
Triptofan (protein analiz yapılarak) (D.05.G418, işletme içi metot- HPLC FLD) |
420 TL |
G444 |
B12 vitamini (siyanokobalamin) (D.05.G444, İşletme içi Metot-HPLC UV) |
720 TL |
G463 |
Birada enerji (AOAC 971.10, AOAC 945.09) |
690 TL |
G479 |
Monosodyum glutamatın analizi ( International Standard ISO 4134 Kit ile) |
775 TL |
G537 |
Folat Analizi (doğal örneklerde(D.05.G537, R-Biopharm Vitafast Folic acid, Microbiological microtiter plate test to quantitate Folic Acid) |
720 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Mikotoksin Laboratuvarı
G116 |
Aflatoksin (B1, B2, G1, G2) (AOAC 999.07, AOAC 999.31, D.05.G116, işletme içi metot-HPLC FLD) |
400 TL |
G117 |
Aflatoksin M1 (AOAC 2000.08, food Addivites and Contaninants 21(6), 529-597 D.05.G117, işletme içi metot- HPLC FLD) |
445 TL |
G118 |
İncirlerde BGYF (parlak yeşilimsi sarı fluoresan) taraması (D.05.G118,işletme içi metot-HPLC FLD) |
95 TL |
G119 |
Deoksinivalenol (DON) (Rhone-Diagnostics Technologies Instructions-Deoxynivalenol Analysis in cereals, D.05.G119, işletme içi metot-HPLC UV) |
410 TL |
G120 |
Okratoksin A (R hone- Diagnostics Tech.Instr.-Ochratoxin A Analysis in Cereals, D.05.G119, işletme içi metot-HPLC UV) |
425 TL |
G121 |
Patulin (ISO 8128-1, AOAC 995.10, D.05.G121, işletme içi metot-HPLC UV) |
395 TL |
G122 |
Fumonisin B1, B2 (BS EN 143252, D.05.G122, işletme içi metot-HPLC FLD) |
475 TL |
G124 |
Zearalenon (ZON) (Rhone-Diagnostics Teknologies Instructions-Zearalenon Analysis in Cereals, D.05.G124, işletme içi metot-HPLC FLD) |
430 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Enstrümantal Analiz Laboratuvarı I (HPLC)
G17 |
Şeker bileşenleri (Sakkaroz, Fruktoz, Glukoz, Maltoz, Laktoz) (DIN 10758, D.05.G17, işletme içi metot, HPLC RID) |
450 TL |
G18 |
Yapay tatlandırıcı (Asesülfam K , Aspartam, Sodyum Sakkarin) (D.05.g18, işletme içi metot-HPLC UV, Journal of AOAC International Vol:76, No:2, 268-274, 275-282) |
425 TL |
G19 |
İzomalt (D.05.G19, işletme içi metot-HPLC UV) |
495 TL |
G153 |
Kafein (Journal of Food Sciense Vol:48, 745-750, D.05.G153, işletme içi metot-HPLC UV, çay ve kahve) |
375 TL |
G176 |
Organik asitler (Asetik asit, fumarik asit, laktik asit, malik asit, sitrik asit, tartarik asit, quinik asit, formik asit, okzalik asit) (D.05.G176 İşletme içi metot, HPLC UV) |
500 TL |
G291 |
Oleuropein (D.05.G291 işletme içi metot, HPLC UV) |
590 TL |
G292 |
Natamycin (süt ve süt ürünleri) (HPLC yöntemi-ISO 9233) |
430 TL |
G431 |
Çayda gallik asit (Botanical Center Vol:54, 195-200) |
465 TL |
G432 |
Arı sütünde 10-HDA (J.of Apicultural Sciense Vol:54, No: 1, 77-84, J.of AOAC int. Vol:90, No:1, 244-249, işletme içi metot , D.05.G432-HPLC UV) |
570 TL |
G465 |
Arı sütünde şeker bileşenleri (Food Chemistry Vol:54, 195-200) |
490 TL |
|
G505 |
Toplam ksiloz |
360 TL |
|
G509 |
Alkolsüz içeceklerde kinin analizi (kinin sülfat tuzu cinsinden ( Simple and Rapid HPLC Method for the Determination of Quinine in Soft Drinks Using Fluorescence Detection Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies, 2004.) |
380 TL |
|
G528 |
Organik Asitler (Bütirik asit, izobütirik asit, propiyonik asit) (D.05.G176 İşletme içi metot, HPLC UV) |
500 TL |
|
G530 |
Çayda kateşin bileşenleri (Toplam kateşin) (ISO 14502-2) |
600 TL |
|
G547 |
Toplam GOS analizi (DP:2-5), (İşletme içi metot, HPLC RID) |
1.250 TL |
|
G548 |
Rafinoz analizi (İşletme içi metot, HPLC RID) |
450 TL |
|
G549 |
Şeker Alkolleri (Sorbitol, Maltitol, Xylitol, Mannitol) (D.05.G17 İşletme içi metot, HPLC RID) |
450 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Kalıntı Laboratuvarı
G31 |
Headspace GC-MS yöntemi ile kalitatif bileşen analizi |
450 TL |
|
G125 |
Benzoik asit ve Sorbik Asit analizi (NMKL No124, 2Ed) |
380 TL |
|
G134 |
Kükürtdioksit analizi (AOAC Official Method 962.16) |
295 TL |
|
G140 |
Balda Naftalin analizi (Food Chem.Toxic. Vol.28 No:4 syf.268) |
520 TL |
|
G172 |
Alkollü ve alkolsüz içeceklerde etil alkol analizi (AOAC Official Method 983.13) |
300 TL |
|
G345 |
SPME-GC-MS yöntemi ile kalitatif bileşen analizi |
495 TL |
|
G377 |
Gıdalarda Melamin analizi (U.S Food and Drug Administration Laboratory İnformation Bulletin Lib No 4422 ) |
600 TL |
|
G378 |
Meyve ve sebzelerde çoklu pestisit analizi (J. AOAC International Vol.90, No.2) |
660 TL |
|
G385 |
Hayvansal kökenli gıdalarda pestisit ( B2c, B3a, B3b grubu ) kalıntı analizi (J. AOAC International Vol.90, No.2) |
540 TL |
|
G386 |
Dokularda PCBs analizi (TS-EN 12766-1 ve 2) |
600 TL |
|
G412 |
Balda nitrofuran grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
580 TL |
|
G414 |
Yumurtada Gaz kromatografisi ile organoklorlu pestisitler ve PCBs analizi (Analytical Methods for Residue of Pesticides 5th Edition, Submethod 5 and 6, Ministry of Welfare, Health and Cultural Affairs Rijkswijk-Netherlands ) |
615 TL |
|
G451 |
Balda Amitraz ve metabolitleri, Kaumafos analizi (J. AOAC International Vol.90, No.2) |
700 TL |
|
G452 |
Dokularda organoklorlu pestisitlerin analizi (J. AOAC International Vol.90, No.2) |
700 TL |
|
G456 |
Gıdalarda Benzo(a)piren analizi (Macherey-Nagel Application Note 301290 Food Additives and Contaminants, 24(6):635-651 Eur Food Res Technol 218:208) |
600 TL |
|
G492 |
Yumurtada koksidiyostat analizi |
800 TL |
|
G493 |
Gıdalarda P-hidroksibenzoik asit esterleri analizi |
415 TL |
|
G529 |
Nisin Analizi |
1.150 TL |
|
G541 |
Serbest monomerde akrilamid analizi |
850 TL |
|
G544 |
Kolin analizi |
1.250 TL |
|
G545 |
Karnitin analizi |
1.250 TL |
|
G546 |
Glisirizik asit analizi |
900 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Gıda Muhafaza ve Ambalaj Analiz Laboratuvarı
GIDA MADDELERİYLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEMELERİN ANALİZİ |
|||
Gıda maddeleri ile temas eden plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin migrasyon testi (etil alkol) (EN 1186 1/15) |
440 TL |
|
|
Gıda maddeleri ile temas eden plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin migrasyon testi (asetik asit) (EN 1186 1/15) |
440 TL |
|
|
Gıda maddeleri ile temas eden plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin migrasyon testi (yağ) (EN 1186 1/15) |
1.620 TL |
|
|
Gıda ile temas eden plastik madde ve malzemeler için %95 etil alkolde toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi) |
440 TL |
|
|
Gıda maddeleriyle temas eden seramik malzemelerde Pb ve Cd migrasyon testi (TGK 2012/30) |
840 TL |
|
|
Gıda maddeleriyle temas eden malzemelerde melamin migrasyon testi (TS-CEN 13130-27) |
630 TL |
|
|
Gıda maddeleri ile temas eden plastik malzemelerde: Bisfenol A migrasyon testi (CEN TS 13130-13) |
380 TL |
|
|
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler için izo-oktan toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi)(EN 1186 1/15) |
440 TL |
|
|
Metal migrasyonu için numune hazırlama (EN 1186 1/15) |
300 TL |
|
|
Suda toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
1.100 TL |
|
|
Etil alkolde toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
1.100TL |
|
|
Asetik asitte toplam migrasyon analizi-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
1.100 TL |
|
|
İzooktanda toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi)-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
1.100 TL |
|
|
%95 etil alkolde toplam migrasyon analizi (yağın yerine geçme testi)-Tekrarlı Kullanımlı Ürünlerde (EN 1186-1/15) |
1.100 TL |
|
|
AMBALAJ MATERYALİ ANALİZLERİ |
|||
Ambalaj atmosferinde O2 (PBI Dansensor cihazı) |
110 TL |
|
|
Ambalaj atmosferinde CO2 (PBI Dansensor cihazı) |
110 TL |
|
|
Plastik filmlerde O2 geçirgenliği (ASTM D-3985) |
550 TL |
|
|
Ambalaj materyalinde su buharı geçirgenliği (Desikant metodu ile) (ASTM D 3079-94) |
960 TL |
|
|
Ambalaj materyalinde ışık geçirgenliği (ASTM D 1746-92) |
200 TL |
|
|
Teneke kutuda kalay (ASTM B-767-88) |
200 TL |
|
|
Teneke kutuda lak (ASTM B-767-88) |
200 TL |
|
|
Ambalaj materyalinde su buharı geçirgenliği (Su buharı geçirgenliği cihazı ile) (ASTM F-1249, ISO15106-3/15105-2) |
960 TL |
|
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Duyusal Analiz Laboratuvarı
G135 |
Farklılık testleri (Eşlenmiş kıyaslama-ISO 5495, İkili-üçlü test- ISO 10399; Üçgen test-ISO 4120) |
875 TL |
|
G136 |
Çoklu kıyaslama testleri (Sıralama testi ISO 8587) |
850 TL |
|
G137 |
Kırmızı pul biberde acılık testi (Scoville index-ISO 3513) |
1050 TL |
|
G138 |
Skalalar ile kalite derecelendirilmesi testleri (ISO 4121) |
875 TL |
|
G139 |
Tüketici tercih testleri (30 kişi ile yapılmaktadır) |
1.200 TL |
|
Yardımcı malzeme kullanılarak (süt, çikolata gibi) yapılması gereken duyusal analizlerde; gerekli ilave malzemeler numune ile birlikte teslim edilir. |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri Laboratuvarı
G11 |
Toplam çözünür ve çözünmez diyet lif (AOAC 991.43) |
600 TL |
G12 |
Ham lif (selüloz) |
245 TL |
G22 |
Nişasta (Kit ile) |
395 TL |
G201 |
Bintane |
115 TL |
G204 |
Ekmek pişirme denemeleri |
275 TL |
G205 |
Elek analizi |
125 TL |
G206 |
Ekstensografi |
260 TL |
G208 |
Yaş ve kuru gluten |
140 TL |
G209 |
Yaş gluten |
120 TL |
G210 |
Yaş gluten miktarı ve gluten indeks değeri |
150 TL |
G213 |
Makarnada suya geçen madde miktarı |
155 TL |
G215 |
Sedimantasyon testi |
180 TL |
G216 |
Unun su kaldırma kapasitesi (Farinograf) |
210 TL |
G217 |
Yabancı madde |
115 TL |
G218 |
Kırık tane |
120 TL |
G219 |
Bozuk tane |
120 TL |
G364 |
Siyah çayda okside olmamış tane |
115 TL |
G380 |
Sedimentasyon ve modifiye sedimentasyon testi |
200 TL |
G382 |
Gluten analizi (ppm) |
480 TL |
G538 |
Uçucu asit |
130 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Yağ Laboratuvarı
G8 |
Yağ (İşletme içi metot (D.05.G8) |
210 TL |
||||
G9 |
Yağ (VELP SER148 Solvent Extraction Unit Operating Manual) |
150 TL |
||||
G10 |
Kolesterol (Journal of Chromatography A, 540 1991, 323-329,) |
325 TL |
||||
G126 |
BHA |
120 TL |
||||
G127 |
BHT |
135 TL |
||||
G221 |
Sütlü ve bitter çikolatada kakao yağı (TS 7800) |
210 TL |
||||
G223 |
Eterde çözünmeyen yabancı madde (ISO 663) |
200 TL |
||||
G224 |
İyot sayısı (ISO/DIS 3961, ekstre edilen yağda) |
160 TL |
||||
G225 |
İyot sayısı (ISO/DIS 3961, katı ve sıvı yağlarda) |
85 TL |
||||
G226 |
Kayma-erime noktası (AOCS Cc 1-25) |
120 TL |
||||
G227 |
Kırılma indisi (TS 4960) |
100 TL |
||||
G228 |
Peroksit sayısı (ISO 3960,ekstre edilen yağda) |
155 TL |
||||
G229 |
Peroksit sayısı (ISO 3960,katı ve sıvı yağlarda) |
85 TL |
||||
G231 |
Reichert-Meissl değeri (İşletme içi metot) |
255 TL |
||||
G232 |
Sabun miktarı (British standart 684) |
100 TL |
||||
G233 |
Sabunlaşma sayısı (ISO 3657) |
100 TL |
||||
G234 |
Sabunlaşmayan madde miktarı (ISO 18609) |
175 TL |
||||
G235 |
Serbest yağ asitliği (ISO 660, ekstre edilen yağda) |
150 TL |
||||
G236 |
Serbest yağ asitliği (ISO 660, katı ve sıvı yağlarda) |
90 TL |
||||
G237 |
Toplam esansiyel (uçucu) yağ oranı (TS EN ISO 6571) |
175 TL |
||||
G239 |
Yağ asitleri kompozisyonu (ekstre edilen yağda) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda) |
400 TL |
||||
G240 |
Yağ asitleri kompozisyonu (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar) |
300 TL |
||||
G242 |
Trans yağ asitleri (ekstre edilen yağ asitleri kompozisyonu ve asit hidrolizi yağ analizi de yapılır.) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda) |
400 TL |
||||
G243 |
Omega 3 ve omega 6 (ekstre edilen yağ asitleri kompozisyonu ve asit hidrolizi yağ analizi de yapılır.) (IUPAC IID19, Yağ içeren tüm gıdalarda) |
400 TL |
||||
G245 |
Yağlarda mineral yağ aranması (TS 5039/Ocak, kalitatif) |
140 TL |
||||
G250 |
Yoğunluk (AOCS Cc 10a-25) |
70 TL |
||||
G251 |
Tiyobarbütirik asit (TBA) (AOAC Cd 19-90) |
170 TL |
||||
G252 |
p-Anasidin (AOAC Cd 18-90) |
185 TL |
||||
G253 |
Konjüge dienoik asit (IUPAC IID 19) |
400 TL |
||||
G254 |
Trigliserit fraksiyonları ECN 42 farkı (ISO: DIS 17678, metot zeytin yağını kapsamaktadır.) |
400 TL |
||||
G313 |
BHQ |
180 TL |
||||
G365 |
Trans yağ asitleri (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar) |
300 TL |
||||
G366 |
Omega 3 ve omega 6 (IUPAC IID19- Katı ve sıvı yağlar) |
300 TL |
||||
G367 |
Sterol Kompozisyonu (ISO 12228) |
400 TL |
||||
G368 |
Zeytinyağında ve bitkisel yağlarda dumanlanma noktası tayini (D.05.G368, işletme içi metot) |
130 TL |
||||
G369 |
Zeytinyağında ve bitkisel yağlarda polar madde tayini (D.05.G370, işletme içi metot) |
570 TL |
||||
G370 |
Bitkisel yağlarda tokol kompozisyonun belirlenmesi (ISO 9936, metot yağ örneklerini kapsamaktadır.) |
410 TL |
||||
G417 |
Zeytin yağında fındık yağı aranması (D.05.G417, ISO: 12966-2, ISO 12228, HPLC UV.Vis.) |
900 TL |
||||
G482 |
Süt ve Süt Ürünlerinde Yabancı Yağ Tayini” ( ISO: DIS 17678) |
450 TL |
||||
G483 |
Eritrodiol ve uvaol miktarı (Sterol kompozisyonu yapılır) |
400 TL |
||||
G484 |
Yağ asidi etil esterleri (Official Journal of European Union, Comission regulation, No 61/2011) |
400 TL |
||||
G485 |
Tahin helvasına susam yağı aranması (TS 2590) |
175 TL |
||||
G498 |
Tahin miktarı % ( TS 2590) |
150 TL |
||||
G499 |
E 471 Yağ asitlerinin mono- ve digliseritleri (mg/kg) (Pure & Appl. Chem.,Vol. 63, No.8, pp. 1153-1162) |
400 TL |
||||
G502 |
E 322 Lesitinler (mg/kg) (Pure & Appl. Chem. Vol. 62, No.4, pp.781-793) |
400 TL |
||||
G506 |
Acılık (Kreis) (kütlece) (TS 2589) |
85 TL |
||||
G507 |
E 491-495 Sorbitan esterler (mg/kg) (Pue&Appl. Chem.Vol.62,No.4,pp.781-193) |
400 TL |
||||
G510 |
UV de özgül soğurma |
125 TL |
||||
G517 |
Bitkisel yağlarda tağşiş tayini (D.05.G416, ISO: 12966-2, ISO 12228) |
675 TL |
||||
G518 |
Bitter çikolata analizleri (TS 7800) (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri, Kakao yağı, Yağsız kakao kuru maddesi, Toplam kakao kuru maddesi dahil) |
625 TL |
||||
G519 |
Sütlü çikolata analizleri (TS 7800) (Toplam yağ, Nem, Yağ asidi kompozisyonu, Şeker bileşenleri, Kakao yağı, Yağsız kakao kuru maddesi, Toplam kakao kuru maddesi, Süt yağı, Süt kuru maddesi dahil) |
950 TL |
||||
G520 |
Pudingde kakao oranı (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri dahil) |
800 TL |
||||
G521 |
Sütlü pudingde kakao oranı (Toplam Yağ, Nem, Şeker bileşenleri, Yağ asidi kompozisyonu dahil) |
1.100 TL |
||||
GIDA BOYALARI |
||||||
SU BAZLI BOYALAR |
||||||
G128 |
Suda çözünen sentetik boyaların tayini ( FAO Food and Nutrition Paper 14/2, Manuals of Food Quality Control 53-56, Kalitatif) |
160 TL |
||||
G129 |
Suda çözünen sentetik boyaların tayini (FAO Food and Nutrition Paper 14/2, manuals of Food Quality Control 53-56, kantitatif) |
400 TL |
||||
|
|
|
||||
ORGANİK BAZLI BOYALAR |
||||||
G322 |
Yağda çözünen sentetik boyaların kantitatif tayini (Sudan I-II-III-IV, Para Red) (Food Chemistry 105(2), 756-760 , HPLC-UV Vis.) |
325 TL |
||||
G323 |
Yağda çözünen sentetik boyaların kalitatif tayini (Sudan Orange G, Sudan Red 7G, - Sudan Black B, Sudan Rec 7) (Food Chemistry , 105(2), 756-760, HPLC-UV Vis.) |
260 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Danışmanlık Hizmetleri
G421 |
Gıda Güvenliği Sağlama Sistem Denetimi |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
Veteriner İlaç Kalıntısı Analizleri
G324 |
Balda kloramfenikol analizi (U.S FDA Laboratory Information Bulletin No: 4281, Varian Application Note No.3 R1) |
575 TL |
G325 |
Sütte sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
600 TL |
G355 |
Sütte tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
600 TL |
G356 |
Balda tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
600 TL |
G357 |
Dokularda tetrasiklin grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
600 TL |
G358 |
Balda sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
600 TL |
G359 |
Dokularda sülfonamid grubu antibiyotik kalıntı analizi (LC-MS/MS) |
600 TL |
G387 |
Dokularda beta agonist (A5 Grubu ) kalıntı analizi (Food Chemistry, 114,(3) 1115-1121) |
800 TL |
G388 |
Dokularda zeranol ve metabolitleri kalıntı Analizi (Analytica Chimica Acta 473, 151-160) |
800 TL |
G389 |
Hayvansal kökenli gıdalarda kinolin kalıntı analizi (Journal of AOAC İnternational 88 (4) 1160-1166) |
800 TL |
G390 |
Hayvansal kökenli gıdalarda makrolid kalıntı analizi (Journal of AOAC İnternational 88 (4) 1160-1166) |
800 TL |
G425 |
Su ürünlerinde (B3e) Malaşit yeşili, Kristal viyole, Brilyant yeşili analizi (Journal of AOAC İnternational vol.88 No:3) |
650 TL |
HORMON ANALİZLERİ |
||
G314 |
Meyve ve sebzelerde serbest halde bulunan bitki gelişim düzenleyicileri (HPLC-UV Yöntemi) |
300 TL |
G391 |
Dokularda steroid hormonları kalıntı analizi (Analytica Chimica Acta 637, 112-120) |
800 TL |
G415 |
Dokularda stilbenler kalıntı analizi (Analytica Chimica Acta 637, 112-120) |
775 TL |
ISIL İŞLEMLE OLUŞAN BİLEŞİKLER |
||
G316 |
Akrilamid Analizi (Journal of Food Composition and Analysis 21, (7), 565-568) |
750 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Mineral Analiz Laboratuvarı
G94 |
Bakır ( AOAC 999.10) |
380 TL |
G95 |
Çinko (AOAC 999.10) |
380 TL |
G96 |
Demir (AOAC 999.10) |
380 TL |
G97 |
Fosfor (AOAC 986.24) |
380 TL |
G98 |
Kalsiyum (AOAC 985.35) |
380 TL |
G99 |
Krom (AAS-Alev) |
380 TL |
G100 |
Magnezyum (AOAC 985.35) |
380 TL |
G101 |
Mangan(AOAC 985.35) |
380 TL |
G102 |
Nikel (AAS-Alev) |
380 TL |
G103 |
Potasyum (AOAC 985.35) |
380 TL |
G104 |
Sodyum (AOAC 985.35) |
380 TL |
G111 |
Arsenik (TSE EN 14627) |
380 TL |
G112 |
Civa (TSE EN 13806) |
380 TL |
G113 |
Kadmiyum (AOAC 999.10) |
380 TL |
G114 |
Kurşun (AOAC 999.10) |
380 TL |
G306 |
Selenyum (TSE EN 14627) |
380 TL |
G321 |
Kobalt (AAS-Alev) |
380 TL |
G376 |
ICP-MS ile kantitatif element analizi (D.05.G376, işletme içi metot) |
380 TL |
Not: |
Aynı numunede ilk elementten sonraki ilave her bir element analizi |
130 TL |
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |
Yenilikçi İşleme Teknolojileri Laboratuvarı
G542 |
Çevresel Taramalı Elektron Mikroskobu ile Görüntüleme (FEG-ESEM) |
415 TL |
||||
G543 |
EN ISO 14855-2 Plastiklerin Aerobik Ortamda Biyobozunurluk / Kompostlanabilirlik analizi |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||||
PİLOT TESİS |
||||||
G276 |
Pilot tesis ekipmanları |
Çalışmanın kapsamına göre fiyat belirlenir. |
||||
|
Yıl içerisinde test/analiz maliyetlerin değişmesi halinde, MAM tarafından herhangi bir yayın yapılmaksızın fiyatlar değiştirilebilir. | Fiyatlara KDV dahil değildir. |